Google Haun esteettömyys

Kun teet haun, tulossivu järjestetään niin, että sillä on helppoa navigoida avustavan teknologian avulla, esim. näytönlukuohjelmilla ja näppäimistöillä.

Esteettömyyslinkkien käyttäminen hakutulossivuilla

Tietokoneella hakutulossivun yläosassa on kolme esteettömyyslinkkiä:

• Siirry pääsisältöön: Siirtyy sivun ensimmäiseen sisältöön, kuten hakutulokseen tai mainokseen.
  • Käytettävyysohje: Avaa tämän ohjeartikkelin.
  • Palaute saavutettavuudesta: Avaa lomakkeen, jolla voit antaa palautetta Google Haun saavutettavuudesta. Lisää palautteesi ja valitse Lähetä.

Saavutettavuuslinkin valitseminen:

• Näppäimistöllä:
    1. Paina sarkainta, kunnes olet haluamasi linkin kohdalla.
    2. Paina Enter.
  • Näytönlukuohjelmalla: Käytä pikanavigointiohjaimia.

Osioiden otsikoiden avulla navigointi

Näytönlukuohjelmalla navigoinnin avuksi hakutulossivu sisältää osioiden otsikkohierarkian.

Tietokoneilla

• Otsikkotaso 1 (H1): Sisältää sivun tärkeät alueet, kuten hakutulokset, mainokset ja navigointiohjeet.
  • Otsikkotaso 2 (H2): Sisältää ryhmiteltyjen tulosten nimet, esim. Urheilutulokset ja Videot.
  • Otsikkotaso 3 (H3): Sisältää yksittäisten hakutulosten otsikot, mainosten otsikot ja rajatut ryhmitellyt tulokset.

Puhelimilla ja tableteilla

• Otsikkotaso 1 (H1): Sisältää Google-logon ja Googlen etusivulle ohjaavan Google-linkin.
  • Otsikkotaso 2 (H2): Ensimmäinen H2-tason otsikko on hakutuloksille, toinen mainoksille.
  • Otsikkotaso 3 (H3): Sisältää yksittäisten hakutulosten ja mainosten otsikot.

Lisää esteettömyysvaihtoehtoja

Löydä uusia ratkaisuja, jaa vinkkejä Googlen palveluista ja keskustele esteettömyysasioista muiden Googlen käyttäjien kanssa: