Uitgaande e-mails controleren met Postmaster Tools

Gebruik Postmaster Tools om informatie te controleren over uitgaande e-mails die je naar persoonlijke Gmail-accounts stuurt en over de domeinen en IP-adressen die je gebruikt om e-mails te sturen. Met de informatie in Postmaster Tools kun je voldoen aan de vereisten van Gmail om e-mails te sturen naar persoonlijke Gmail-accounts, die zijn beschreven in de Richtlijnen voor e-mailafzenders en de Veelgestelde vragen over de richtlijnen voor e-mailafzenders.

Postmaster Tools-dashboards bevatten uitgebreide informatie over het spampercentage, de reputatie, berichtverificatie en leveringsfouten. Ga naar Postmaster Tools-dashboards voor meer informatie over elk dashboard.

Je hebt een Google-account nodig om Postmaster Tools te gebruiken. Gegevens in Postmaster Tools gelden alleen voor berichten die naar persoonlijke Gmail-accounts worden gestuurd. Een persoonlijk Gmail-account is een account dat eindigt op @gmail.com of @googlemail.com.

1. Log in bij Postmaster Tools.
  2. Klik rechtsonder op Toevoegen Add.
  3. Geef je verificatiedomein op.
    • Tip: Je kunt het domein DomainKeys Identified Mail (DKIM) of het domein Sender Policy Framework (SPF) toevoegen.
  4. Klik op Volgende.
  5. Je domein verifiëren:
    • Klik op Verifiëren om te bewijzen dat je de eigenaar bent van dit domein.
    • Klik op Niet nu om deze stap over te slaan en door te gaan zonder verificatie. Je moet je domein verifiëren als je gegevens gerelateerd aan dat domein wilt bekijken. Als je terug wilt gaan en wilt verifiëren, plaats je de muisaanwijzer op het domein dat je wilt verifiëren. Klik vervolgens op Meer en dan Domein verifiëren.

Je kunt nu je uitgaande e-mails controleren met de Postmaster Tools-dashboards.

Problemen met het instellen van Postmaster Tools oplossen

Hieronder staan aanbevolen acties voor problemen die kunnen optreden tijdens het instellen van Postmaster Tools.

Probleem Mogelijke oorzaken Aanbevolen acties
Ik kan een domein niet verifiëren.

Postmaster Tools kan geen verbinding maken met de DNS-server van het domein.

De CNAME-record voor de verificatie-DNS is niet gevonden voor je domein.

Wacht een paar minuten totdat Google de wijzigingen in de CNAME-records heeft geregistreerd.

Controleer of de tekenreeks voor domeinverificatie juist is in de DNS-records van het domein.

Probeer het domein opnieuw te verifiëren met een nieuwe tekenreeks.

Ik kan mensen geen toegang geven tot mijn domein. Deze persoon heeft geen Google-account. Zorg ervoor dat de persoon die je wilt toevoegen een Google-account heeft en dat je het e-mailadres gebruikt dat gekoppeld is aan dat account.
Ik zie de verwachte gegevens voor mijn domein niet in een of meer dashboards. Er kunnen gegevens ontbreken als het totale aantal berichten voor een bepaalde dag te laag is. Dit is om de privacy van gebruikers te beschermen.

Controleer de dashboards opnieuw als het verzendvolume van e-mails voldoende toeneemt om de dashboards te vullen.

Follow these best practices for sending email:

• Send email only to recipients who want to get messages from you.
  • Make sure recipients opt in to get messages from you.
  • Confirm each recipient's email address before subscribing them.
  • Periodically send messages to confirm that recipients want to stay subscribed.
  • Consider unsubscribing recipients who don’t open or read your messages.
  • Make it easy to unsubscribe.
  • Use the feedback ID to identify the types of message that are most often marked as spam by recipients.