De profielnaam van een gebruiker wijzigen

Deze pagina is bedoeld voor beheerders die accounts van anderen beheren. Als u de naam van een persoonlijk gmail.com-account wilt wijzigen, kijkt u hier

Als beheerder van het Google Workspace- of Cloud Identity-account van uw organisatie kunt u de profielnaam (de voor- en achternaam) van een gebruiker wijzigen die worden weergegeven in e-mails die de gebruiker stuurt, agenda-uitnodigingen en andere Google-services.

Als u de profielnaam van een gebruiker wijzigt zoals hier wordt beschreven, worden het e-mailadres of de gebruikersnaam (het eerste gedeelte van het e-mailadres, zoals gebruiker@) waarmee de gebruiker inlogt op het account niet gewijzigd.

De voor- of achternaam van een gebruiker wijzigen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  3. Zoek de gebruiker in de lijst Gebruikers. Meer informatie over hoe u een gebruikersaccount vindt.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de gebruiker en klik op Gebruiker updaten.
    Opmerking: Gebruiker updaten staat ook links op de accountpagina van de gebruiker.
    Klik op Naam gebruiker wijzigen.
  5. Wijzig de Voornaam of Achternaam (De naam die wordt weergegeven in e-mails die de gebruiker stuurt, agenda-uitnodigingen en andere Google-services).
    Tip: U kunt ook een bedrijfsnaam invullen in plaats van de naam van een persoon.
  6. Klik op Gebruiker updaten.
  7. Klik op Gereed.

Nadat u een profielnaam heeft gewijzigd

De nieuwe profielnaam is op de volgende plekken te zien:

Belangrijk: De oude profielnaam van een gebruiker is niet privé en kan in sommige gevallen zichtbaar zijn voor andere gebruikers.