Dynamische e-mail aan- of uitzetten voor gebruikers

Met dynamische e-mail kunt u taken uitvoeren vanuit een Gmail-bericht. U kunt bijvoorbeeld het volgende doen zonder Gmail te verlaten:

• Reageren op een uitnodiging
  • Een vragenlijst invullen
  • Browsen in een catalogus
  • Reageren op een reactie in Google Documenten

Dynamische e-mail staat standaard aan voor uw organisatie en alle gebruikers.

Dynamische e-mail aan- of uitzetten

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGmailand thenGebruikersinstellingen.
  3. Selecteer Dynamische e-mail en vink het vakje aan of haal het vinkje weg voor Dynamische e-mail aanzetten om dynamische e-mail aan of uit te zetten.

4. Klik op Opslaan.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Dynamische content in Gmail-berichten

Dynamische e-mailberichten gebruiken opmaak om AMP-content in Gmail te laten zien. Andere Google-producten kunnen berichten sturen met AMP-content. Gebruikers in uw organisatie krijgen waarschijnlijk dynamische e-mailberichten van externe afzenders.

De oorspronkelijke bron van een dynamisch e-mailbericht bevat drie soorten vergelijkbare content:

• Platte tekst, voor e-mailclients die alleen platte tekst weergeven.
  • Html, voor e-mailclients die geen dynamische content weergeven.
  • AMP-opmaak. Als een Gmail-gebruiker het bericht opent, worden zowel dynamische als interactieve AMP-content weergegeven. De AMP-opmaak haalt updates op wanneer het bericht wordt geopend en toont deze onmiddellijk aan de gebruiker.

Vanwege het dynamische karakter van deze berichten kan de content die in Gmail wordt weergegeven, in de loop van de tijd veranderen. Een reactiebericht in een actief Google-document kan bijvoorbeeld anders zijn, telkens wanneer de gebruiker hetzelfde bericht op verschillende dagen opent.

Dynamische e-mail en reacties in Google-documenten

De e-mailmeldingen die u krijgt over reacties in Google-documenten bevatten dynamische content. Vanwege het dynamische karakter van deze berichten ziet u altijd de nieuwste reacties in het document in de e-mailmelding. U kunt reacties in documenten rechtstreeks vanuit de e-mail lezen, oplossen en beantwoorden.

Als u wilt dat uw gebruikers rechtstreeks vanuit Gmail kunnen reageren op reacties of deze kunnen oplossen, zet u dynamische e-mail aan.

Dynamische e-mail gebruiken met een firewall

Als uw organisatie een firewall gebruikt, moet u deze instellen zodat mensen in uw organisatie Gmail kunnen gebruiken. Firewallregels moeten verbinding maken met de ondersteunde hosts en routes in de Gmail-firewallinstellingen. Als je dynamische e-mail en een firewall gebruikt om verbinding te maken met hosts die niet in het artikel worden vermeld, kan dat gevolgen hebben voor de prestaties van Gmail.

Meer informatie over dynamische e-mail