Betaalde gesprekken door gebruikers beheren

Als beheerder kunt u bepalen of gebruikers in uw organisatie met Google Voice betaalde gesprekken kunnen voeren, zoals internationale gesprekken. Betaalde gesprekken worden in rekening gebracht via het Google-betalingsaccount van uw organisatie. Meer informatie over hoe Google Voice-facturering werkt.

Voordat u begint

U moet een Google-betalingsaccount hebben dat is ingesteld voor Voice voor Google Workspace.

Betaalde gesprekken beheren

Betaalde gesprekken naar alle bestemmingen, behalve premiumnummers, zijn standaard ingeschakeld.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Voice.
  3. Klik op Instellingen and then Betaalde gesprekken.
  4. Selecteer onder Organisatie-eenheden het domein of de organisatie-eenheid waarop u de instellingen wilt toepassen.
  5. Klik onder Betaalde gesprekken op de pijl-omlaag en selecteer het type gesprek dat u wilt toestaan.
    • Alleen gratis gesprekken: Gebruikers kunnen geen betaalde gesprekken voeren. Ze kunnen wel gratis nummers bellen.
    • Gratis en nationale gesprekken: Gebruikers kunnen betaalde gesprekken voeren binnen hun land of regio. Nationaal bellen is mogelijk niet gratis, dit hangt af van de locatie van de gebruiker. Klik op de link hieronder voor meer informatie.
    • Oproepen naar elke bestemming: Gebruikers kunnen betaalde gesprekken voeren naar alle bestemmingen, behalve naar premium nummers.
  6. Klik op Opslaan.

Ga naar de pagina met gesprekstarieven voor Voice for Google Workspace om te zien welke gesprekken betaald en welke gratis zijn.