Anslutningskrav för Voice

Ljudsamtal med hög kvalitet i Google Voice kräver ett nätverk som är korrekt konfigurerat. Kontrollera att ditt nätverk är redo för rösttrafik:

1. Se till att nätverket har tillräckligt med bandbredd för att hantera alla samtidiga samtal.
  2. Öppna utgående portar så att rösttrafik kan flöda till och från ditt nätverk.
  3. Lägg till de URI:er som används i Voice för webbtrafik, API:er, feedbackrapporter, uppladdning av loggar och anslutningsinställningar på godkännandelistan.

Voice-arkitektur

Voice-nätverk

Utgående portar måste tillåta Voice-trafik

Ställ in nätverket så att följande portar tillåter medietrafik att flöda till och från organisationen:

• Utgående UDP-portar: 19302-19309
  • Utgående UDP-portar: 26500-26501
  • Utgående TCP-port 443

Voice UDP-portintervallen använder inställningen för Chrome WebRTC UDP-portar.

Bandbreddskrav per webbplats

En webbplats nätverk ska ha tillräcklig bandbredd för alla samtidiga Voice-samtal, plus ytterligare bandbredd för andra behov.

Beräkna det optimala bandbreddskravet genom att multiplicera den bandbredd som krävs för varje Voice-samtal med det högsta antalet samtidiga deltagare.

Genomsnittlig bandbredd per deltagare * högsta antal samtidiga deltagare = minimikrav på bandbredd

Bandbreddsrekommendation per deltagare

• Minimikrav: 32 kbit/s (för att ta hänsyn till faktiska behov för media och RTCP-signalering)
  • [Rekommenderas] God kvalitet: Över 50 kbit/s (för att ta hänsyn till faktiska behov för media och RTCP-signalering)
  • Samtal mellan två Google Voice-klienter försöker anpassa sig till lägre bithastigheter där det är möjligt
Lägg till URI:er på godkännandelistan

Se till att det finns full nätverksåtkomst till bastjänster i Google. Om det finns begränsningar eller filtreringspolicyer för användare i nätverket kontrollerar du att det finns åtkomst till följande URI-mönster.

Dessa mönster används av Voice för webbtrafik, API:er, feedbackrapporter, uppladdning av loggar och anslutningsinställningar.

• https://*.google.com/*
  • https://*.googleapis.com/*
  • https://*.gstatic.com/*
  • https://*.googleusercontent.com/*
  • https://*.telephony.goog/*

IP-adressintervall för Voice

Voice-trafiken är skyddad och krypterad så det finns inget behov av att begränsa trafiken till Googles IP-adresser.
Om du har nätverksbegränsningar som kräver att du begränsar trafiken ställer du in följande uppsättning IP-intervall på en godkännandelista för att tillåta Voice-medieservrar. IP-adresserna används exklusivt för Voice for Google Workspace så att du kan identifiera rösttrafik som används i Google Workspace. Detta kan hjälpa dig att bättre konfigurera och optimera nätverks- och brandväggsåtkomst.
  • IPv4: 74.125.39.0/24
  • IPv6: 2001:4860:4864:2::0/64

Ytterligare anslutningskrav

Läs Polys dokumentation om betrodda portar och IP-adresser för Poly.

För mobiltelefoner som är anslutna till företagets wifi: