Beheerde Android-apps organiseren in collecties

Als beheerder kunt u zorgen dat uw gebruikers de werk-apps vinden die ze nodig hebben door de apps te groeperen in collecties in de Managed Google Play Store. U kunt bijvoorbeeld een collectie maken met de naam 'Belangrijke apps' voor veelgebruikte apps. Of een collectie met de naam Kosten voor apps met betrekking tot het volgen van kosten en reizen.

U kunt maximaal 30 collecties maken.

Voordat u begint: Apps goedkeuren in Managed Google Play

1. Log in bij Managed Google Play (https://play.google.com/work) met uw beheerdersaccount.
  2. Zoek apps en keur ze goed. Meer informatie

Als u collecties wilt maken van beheerde Android-apps, moet u apps goedkeuren die u heeft toegevoegd aan de lijst met beheerder apps in de Beheerdersconsole.

Een collectie maken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenWeb- en mobiele apps.

3. Klik op Instellingenand thenCollecties van Android-apps.
  4. Klik links op Apps organiseren .
  5. Klik op Een collectie maken.
  6. Geef de collectie een naam en klik op Volgende.
  7. Selecteer maximaal 100 apps om aan de collectie toe te voegen en klik op Apps toevoegen. Gebruik de zoekbalk om specifieke apps te zoeken.

Opmerking: Als u een beheerde Android-app wilt toevoegen die u op de lijst 'Web- en mobiele apps' heeft gezet in de Beheerdersconsole, maar deze niet kan worden toegevoegd aan een collectie, moet u de app eerst goedkeuren in Managed Google Play. Meer informatie

8. Klik onderaan op Opslaan.

Klik bovenaan de pagina op Sluiten  om terug te gaan naar de pagina Web- en mobiele apps.

Een collectie bewerken of verwijderen

Belangrijk: Klik onderaan op Wijzigingen niet opslaan om bewerkingen ongedaan te maken. Als u een collectie heeft bewerkt en de wijzigingen heeft opgeslagen, kunnen deze niet ongedaan worden gemaakt.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenWeb- en mobiele apps.

3. Klik op Instellingenand thenCollecties van Android-apps.
  4. Klik links op Apps organiseren .
  5. Bewerk de collectie:
    • Als u een app aan een collectie wilt toevoegen, klikt u links van de collectie die u wilt bewerken op Toevoegen . Selecteer de apps die u wilt toevoegen en klik op Apps toevoegen. U kunt de zoekbalk gebruiken om bepaalde apps te zoeken.Opmerking: Een collectie kan maximaal 100 apps bevatten. De apps moeten zijn goedgekeurd in Managed Google Play. Meer informatie over hoe u apps goedkeurt
    • Als u een app uit een collectie wilt verwijderen, klikt u bovenaan elke app die u wilt verwijderen op Verwijderen .
    • Als u de volgorde van apps in een collectie wilt wijzigen, klikt u naast apps op de pijl-links  en pijl-rechts  om ze in de gewenste volgorde te zetten.
    • Als u de naam van een collectie wilt wijzigen, klikt u op Bewerken . Voer een nieuwe naam in voor de collectie en klik op OK.
    • Als u een collectie wilt kopiëren, klikt u op Kopiëren and thenMaken.
    • Als u de volgorde van collecties wilt wijzigen, klikt u rechts van een collectie op de pijl-omhoog  en pijl-omlaag  om collecties in de gewenste volgorde te zetten.
    • Als u een collectie wilt verwijderen, klikt u bovenaan de collectie die u wilt verwijderen op Verwijderen . Klik op Verwijderen om te bevestigen.
  6. Klik onderaan op Opslaan.

Als u wilt terugkeren naar de pagina Web- en mobiele apps, klikt u bovenaan de pagina op Sluiten .