Vissa mottagare får inte min e-post

Precis som du anpassar Google Workspace för att hantera inkommande e-post, konfigurerar vissa externa mottagare sitt e-postsystem så att det passar deras behov. Resultatet kan bli att du stöter på problem med e-post som du skickar till dem.

Vanliga problem och rekommenderade åtgärder

Det tar över en timme för ett e-postmeddelande att komma till någons inkorg
  • Om e-postmeddelandet skickades för mindre än 30 dagar sedan kan du använda e-postloggssökning för att spåra överflyttningen av ditt meddelande till mottagarens e-postsystem.
  • Om du vill ha andra sätt att identifiera en fördröjning i e-postleveransen skaffar du en kopia av den mottagna meddelanderubriken klistrar in den i rubrikanalysverktyget. Det visar om e-postmeddelandet försenades under överföring eller efter att mottagarens e-postserver godkänt meddelandet för leverans.
Mottagarens e-postserver avvisade anslutningar från Google

Om en mottagarserver avvisar ett externt skickat meddelande som skickats av Googles servrar, tillhandahåller Google en rapport om utebliven leverans. Detta kallas ibland ett ”studsmeddelande". Det visas i användarens inkorg med en uppgift om att meddelandet har avvisats.

Studsmeddelandet innehåller vanligtvis SMTP-svaret från mottagarservern som ger en bra indikering av varför servern avvisade det.

1. Kontakta mottagaren för att ge råd om problemet och föreslå att han eller hon lägger till din domän eller e-postadress på sin godkännandelista.
  2. Kontakta support om du behöver mer hjälp.
Mottagarens system har markerat skickade e-postmeddelanden som skräppost

Konfigurera SPF-, DKIM- och DMARC-poster för domänen. Detta säkerställer att mottagare kan verifiera äktheten och källan till de meddelanden de får från dig.

Metodtips för att skicka e-post

För att minska risken för att stöta på några av de problem som nämns ovan bör administratörer tillämpa följande metoder.

Autentisera all utgående e-post från organisationen

Konfigurera SPF-, DKIM- och DMARC-poster för domänen. Detta säkerställer att mottagare kan verifiera äktheten och källan till de meddelanden de får från dig. Det skyddar dig också mot att personer som skickar skräppost förfalskar dina e-postadresser utan att bli upptäckta.

Följ våra riktlinjer för massutskick

För enkäter, flygblad eller annan masskommunikation via Google Workspace eller ett externt e-postsystem följer du rutinerna som beskrivs i Hindra att e-post till Gmail-användare blockeras eller skickas till skräpposten. Detta minskar risken för att mottagarens e-postsystem markerar ditt meddelande som skräppost eller blockerar din domän.

Dirigera e-post från andra system via Google Workspace

Du kan använda SMTP-relä om du:

• konfigurerar en skanner, skrivare eller webbapp för att skicka e-post (till exempel skanna till e-post)
  • använder ett annat system med e-postfunktioner utanför (till exempel CRM, biljettförsäljning eller marknadsautomatisering) för att skanna utgående meddelanden efter skräppost.

När e-post som inte kommer från Google verkar se ut som att den kommer från din Google Workspace-domän leder SMTP-reläet till autentisering av dessa e-postmeddelanden.

Be mottagaren att lägga till din domän på sin godkännandelista

En godkännandelista lista är en lista över godkända avsändare. Mottagaren väljer själv vad som ska läggas till på listan, men när en domän läggs till på godkännandelistan försvinner i stor utsträckning risken för att framtida e-post inte kommer fram till honom eller henne. Du kan göra samma sak för mottagaren genom att lägga till domänen i skräppostfiltret.