De profielfoto van een gebruiker toevoegen of wijzigen

Laten we eerst controleren of u op de juiste plek bent. Deze stappen zijn bedoeld voor beheerders die Gmail-accounts beheren voor een bedrijf, school of andere groep. Als u de profielfoto van uw persoonlijke gmail.com-account wilt wijzigen, volgt u deze stappen.

Als de beheerder van uw organisatie kunt u foto's van uw gebruikers toevoegen om de mensen in uw organisatie makkelijk te herkennen. U kunt dit doen wanneer u het gebruikersaccount maakt of daarna. U kunt de foto van een gebruiker altijd wijzigen of verwijderen.

U kunt gebruikers ook het volgende laten doen:

Waar wordt de foto van een gebruiker weergegeven

• De profielfoto van een gebruiker wordt weergegeven als u de gebruiker bekijkt in de Google Beheerdersconsole, als de gebruiker communiceert of content deelt en als een andere gebruiker de muisaanwijzer op de naam van de gebruiker plaatst in de inbox, Google Contacten of Google Chat-lijst.
    Plaats de muisaanwijzer op de profielfoto van een gebruiker om teamgegevens te bekijken.
  • Als u een profielfoto toevoegt aan het account van een gebruiker, is de foto alleen zichtbaar voor gebruikers in uw organisatie en voor externe gebruikers met wie ze praten in Google Chat. Als gebruikers hun profielfoto wijzigen, kunnen ze bepalen wie de foto mag zien.
  • Als u de Directory uitzet voor het Google Workspace-account van uw organisatie, worden er geen profielfoto's van uw gebruikers aan u en uw gebruikers getoond. Ga naar De directory aan- of uitzetten voor meer informatie.

Waar wordt de profielfoto van een gebruiker opgeslagen

De profielfoto's van een gebruiker worden opgeslagen in het gedeelte Eerdere profielfoto's van hun Google-account. Dit geldt ook voor foto's die worden toegevoegd door een beheerder of gebruiker. U kunt alleen eerdere profielfoto's bekijken. De huidige profielfoto van een gebruiker wordt niet weergegeven in dit gedeelte. Zo kunt u eerdere profielfoto's bekijken:

1. Ga naar uw Google-account en klik op uw profielfoto.
  2. Klik in het venster dat wordt geopend op de camera  in uw profielfoto.
  3. Klik op Meer and thenEerdere profielfoto's.

Vereisten voor profielfoto's

• De bestandsindeling kan alleen jpeg of png zijn.
  • De maximum bestandsgrootte is 5 MB.
  • Het maximale aantal pixels is 20 miljoen.
  • Foto's hoeven niet vierkant te zijn. Ze worden automatisch geschaald.

De profielfoto van een gebruiker toevoegen, wijzigen of verwijderen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  3. Zoek de gebruiker in de lijst Gebruikers.
    Zie Een gebruikersaccount zoeken als u hulp nodig heeft.
  4. Klik op de naam van de gebruiker om de accountpagina te openen.
  5. Kies een van deze opties:
    • Als u een foto wilt toevoegen, klikt u op de profielavatar .
      Klik linksboven op de afbeelding om deze te bewerken.
    • Als u een foto wilt wijzigen, klikt u op de profielfotoand thenselecteer Foto wijzigen.
    • Als u een foto wilt verwijderen, klikt u op de profielfotoand thenselecteer Foto verwijderen.
  6. Als u een foto toevoegt of wijzigt, selecteert u het afbeeldingsbestand op uw computerand thenklik op Openen.
    Wijzigingen worden automatisch opgeslagen.