Algemene instellingen toepassen op mobiele apparaten en eindpunten

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Starter en Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business en Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

Als beheerder kunt u het type mobiel beheer en wachtwoordvereisten instellen voor mobiele apparaten in uw organisatie. U kunt ook beveiligingsbeleid afdwingen, zoals methoden voor gegevenstoegang, versleuteling, apparaatgoedkeuring en sterke wachtwoorden.

De instellingen zoeken

Voordat u begint: Als u wilt dat de instelling geldt voor bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand thenUniverseel.
  3. Klik op een instellingencategorie en een instelling. In het volgende gedeelte vindt u meer informatie over de instellingen.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Zet de instelling aan of uit.
  6. Klik op Opslaan. Als je een onderliggende organisatie-eenheid hebt geconfigureerd, kun je mogelijk de instellingen van de bovenliggende organisatie-eenheid Overnemen of Overschrijven.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Index van algemene instellingen

Alles openen   |   Alles sluiten

Algemeen

Alles openen   |   Terug naar index

Mobiel beheer

Stel het type mobiel beheer in voor apparaten in uw organisatie. U kunt verschillende beheertypen instellen voor specifieke apparaatplatforms en organisatie-eenheden.

Standaard is mobiel beheer op basisniveau ingeschakeld.

Wachtwoordvereisten

Wordt alleen ondersteund op mobiele apparaten

Wachtwoorden vereisen op beheerde mobiele apparaten.

Zie Wachtwoordvereisten instellen voor beheerde mobiele apparaten voor meer informatie.

Gegevenstoegang

Alles openen   |   Terug naar index

Eindpuntverificatie

Zet eindpuntverificatie aan of uit. Als het vakje Controleren welke apparaten toegang hebben tot organisatiegegevens is aangevinkt, kunt u informatie over de apparaten bekijken, zoals het besturingssysteem en de gebruiker. Eindpuntverificatie is ook vereist om regels voor contextbewuste toegang te kunnen gebruiken.

Als u eindpuntverificatie uitschakelt maar er regels voor contextbewuste toegang gelden, hebben gebruikers mogelijk geen toegang tot hun beheerde account op het apparaat.

Meer informatie over eindpuntverificatie

Android Sync

Hiermee kunnen gebruikers werk- of schoolgegevens synchroniseren met beheerde Android-apparaten.

Als u niet wilt dat gebruikers toegang hebben tot werk- of schoolgegevens op Android-apparaten, haalt u het vinkje weg voor Toestaan dat werkgegevens synchroniseren met Android-apparaten. Gebruikers kunnen hun werk- of schoolgegevens dan niet gebruiken in Google-apps, zoals Gmail, Agenda of Drive. Gebruikers hebben nog steeds toegang tot hun werk- of schoolgegevens via web-apps in een browser op hun apparaat.

iOS Sync

Hiermee kunnen gebruikers werk- of schoolgegevens synchroniseren met beheerde iPhones en iPads.

Als u niet wilt dat gebruikers toegang hebben tot werk- of schoolgegevens op iPhones en iPads, haalt u het vinkje weg voor Toestaan dat werkgegevens synchroniseren met iOS-apparaten. Gebruikers kunnen hun werk- of schoolgegevens dan niet gebruiken in Google-apps, zoals Gmail, Agenda of Drive. Gebruikers kunnen hun werk- of schoolgegevens op de volgende manieren openen:

• Via web-apps in een browser op hun apparaat
  • Als IMAP is ingeschakeld: via apps van derden, zoals ingebouwde Apple iOS-apps of Microsoft Outlook
  • Als Google Sync (volgende instelling) is ingeschakeld: via ingebouwde Apple iOS-apps
Google Sync (alleen Google Workspace)

Wordt ondersteund op iPhones en iPads, Windows Phone-, Windows Mobile- en BlackBerry 10-apparaten.

Hiermee kunnen gebruikers hun e-mails, contacten en agenda's synchroniseren met hun mobiele apparaten via Microsoft Exchange ActiveSync.

Opmerking: Google Sync biedt geen ondersteuning voor OAuth-verificatie, verificatie in 2 stappen of beveiligingssleutels. We raden u aan in uw organisatie te stoppen met het gebruik van Google Sync om de gegevens van uw organisatie beter te beveiligen.

Als u Google Sync inschakelt, kunt u ook het volgende instellen:

• Bepalen met welke IP-adressen gebruikers toegang hebben tot Google Sync.

Hiermee hebben gebruikers op mobiele apparaten alleen toegang tot e-mails, agenda's en contacten van Google Workspace via de IP-adressen die u opgeeft.

Voeg in het vak Google Sync IP Whitelist de IP-adressen (maskers) toe waar gebruikers e-mails, agenda's en contacten van Google Workspace kunnen openen. Als u meer dan 1 IP-adres wilt toevoegen, voert u een IP-bereik in CIDR-notatie in. U kunt IP-adressen ook van elkaar scheiden met een komma.

Deze instelling is standaard uitgeschakeld. Schakel de instelling alleen in als uw organisatie deze nodig heeft. Deze instelling is meestal nodig voor organisaties die een Microsoft Exchange ActiveSync-proxy moeten gebruiken om te beperken hoe gebruikers toegang krijgen tot werkgegevens op mobiele apparaten. Deze organisaties moeten hun ActiveSync-verbindingen via andere apparaatbeheerservers (proxyservers) sturen.

• Instelling 'E-mail naar de Prullenbak verwijderen' automatisch aanzetten op Google Sync-apparaten. Als deze instelling is uitgeschakeld op apparaten, archiveert Gmail de e-mails in plaats van deze te verwijderen. Meer informatie
  • Hiermee worden Android- en iOS-apparaten automatisch gesynchroniseerd tijdens roaming. Automatische synchronisatie kan leiden tot hogere datakosten.

Als u het vinkje weghaalt voor Automatisch synchroniseren inschakelen bij roaming, kunnen gebruikers hun apparaten handmatig synchroniseren tijdens roaming.

Google Assistent

Wordt ondersteund op iPhones, iPads en apparaten met Android 4.1 Jelly Bean en hoger.

Hiermee kunnen gebruikers Ontdekken gebruiken met hun beheerde account op hun apparaat. Bekijk meer informatie over Ontdekken.

Opmerking: Beheerders van Google Workspace for Education-organisaties moeten ouderlijke toestemming hebben voor gebruikers onder de 18 jaar voordat ze Voice Match en Face Match kunnen aanzetten. Zie Face Match en Voice Match beheren voor meer informatie.

Beveiliging

Als u deze instellingen wilt toepassen op mobiele apparaten, moet u geavanceerd mobiel beheer instellen.

Alles openen   |   Terug naar index

Apparaten goedkeuren

Wordt ondersteund op mobiele apparaten met geavanceerd mobiel beheer, Google Sync-apparaten en eindpunten met eindpuntverificatie.

Vereisen dat een beheerder een apparaat goedkeurt voordat een gebruiker toegang heeft tot werk- of schoolgegevens.

Zie Beheerdersgoedkeuring vereisen voor toegang tot mobiele apparaten voor meer informatie.

Camera

Wordt ondersteund op iPhones en iPads, apparaten met Android 4.0 Ice Cream Sandwich en hoger, en Microsoft Windows Phone.

Hiermee kunnen gebruikers de camera op hun apparaat gebruiken.

Als u niet wilt dat de camera wordt gebruikt, haalt u het vinkje weg voor Camera toestaan. Op Android-apparaten met een werkprofiel kunnen gebruikers de camera echter nog wel gebruiken in persoonlijke apps.

Versleuteling

Wordt ondersteund op apparaten met Android 3.0 Honeycomb en hoger die Android Sync gebruiken en op iOS-apparaten die iOS Sync of Google Sync gebruiken. Neem voor andere apparaten en apps van derden contact op met de apparaatfabrikant of app-ontwikkelaar.

Vereist gegevensversleuteling op apparaten, zodat de gegevens alleen kunnen worden gelezen als een apparaat is ontgrendeld. Versleuteling biedt bescherming als een apparaat is verloren of gestolen. Als het apparaat wordt ontgrendeld, worden de gegevens ontsleuteld.

Inactieve apparaten die eigendom zijn van het bedrijf (alleen Android)

Wordt ondersteund op Android-apparaten die eigendom zijn van het bedrijf.

Als dit vakje is aangevinkt, krijgt u een maandelijks rapport van Android-apparaten die eigendom zijn van het bedrijf waarop in de afgelopen 30 dagen geen werkgegevens zijn gesynchroniseerd. Rapporten worden automatisch gestuurd naar alle hoofdbeheerders in uw organisatie. Als u wilt dat anderen de rapporten ook krijgen, voert u de e-mailadressen in het tekstvak in.

Zie Een rapport ontvangen van inactieve bedrijfsapparaten voor meer informatie.

Gehackte apparaten

Wordt ondersteund op Android-apparaten en iPhones en iPads die gegevens synchroniseren met iOS Sync.

Hiermee wordt de toegang van een Android- of iOS-apparaat tot werk- of schoolgegevens geblokkeerd als er aanwijzingen zijn dat het apparaat is gehackt of jailbroken.

• Vink het vakje aan voor Gehackte Android-apparaten blokkeren om een Android-apparaat te blokkeren als er aanwijzingen zijn dat het is gehackt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als het apparaat is geroot, dat wil zeggen dat bepaalde beperkingen op het apparaat zijn verwijderd.
  • Vink het vakje aan voor Jailbroken iOS-apparaten blokkeren om een ​​iOS-apparaat te blokkeren als er aanwijzingen zijn dat het is jailbroken, waarbij beperkingen van het apparaat zijn verwijderd. Als u dit vakje aanvinkt, wordt iOS-gebruikers gevraagd de Google Device Policy-app te installeren als deze nog niet op het apparaat is geïnstalleerd.