Alternatieven voor het wijzigen van uw hoofddomein

Als u zich aanmeldt voor Google Workspace of Cloud Identity, geeft u een domeinnaam op die het hoofddomein wordt van uw account. U en uw gebruikers krijgen een gebruikersnaam en e-mailadres in dit domein.

Heb ik echt een nieuw hoofddomein nodig?

U hoeft niet altijd uw hoofddomein te wijzigen. Het is een complex proces. Afhankelijk van de behoeften van uw organisatie kunt u uw andere domein toevoegen als domeinalias of aanvullend domein.

U hoeft uw hoofddomein over het algemeen alleen in de volgende situaties te wijzigen:

• Als u wilt dat uw gebruikers inloggen op hun account met een nieuwe hoofddomeinnaam.
  • Als u het eigendom van uw oude domein kwijtraakt en het wilt verwijderen uit uw account.
  • Als u altijd hetzelfde merk wilt weergeven bij delen in Drive en Agenda-uitnodigingen, waarbij altijd het primaire e-mailadres van de gebruiker wordt getoond.
  • Als u Google App Engine gebruikt, waarmee gebruikersaccounts worden ingelogd bij het hoofddomein.

Kan ik het hoofddomein van mijn account wijzigen?

U kunt uw hoofddomein wijzigen in bepaalde versies van Google Workspace en Cloud Identity.

In de volgende situaties kunt u uw hoofddomein niet wijzigen:

Neem contact op met support voor hulp bij deze services:

• Support voor Google Meet-hardware
  • Support voor Google Workspace for Nonprofits
  • Support voor zelfstandige offline Chrome Enterprise Upgrade, zelfstandige Chrome Education Upgrade, proefperioden voor Chrome Enterprise en abonnementen op Cloudbeheer voor de Chrome-browser

We willen alleen een e-mailadres in het nieuwe domein

Als u e-mails wilt verzenden en ontvangen met een adres in een nieuw domein, voegt u het domein toe als domeinalias. Gebruikers loggen nog steeds in op hun account in het oude domein, maar ze kunnen e-mails verzenden en ontvangen met een adres in zowel het nieuwe als het oude domein.

Volg de stappen onder Meerdere domeinen of domeinaliassen toevoegen om aan de slag te gaan.

We willen echt een nieuw hoofddomein

Bekijk de vereisten en volg de stappen in Uw hoofddomein wijzigen.