Undvik att e-post avvisas från nya MX-poster

När du konfigurerar ditt nya Google Workspace-konto måste du ändra MX-posterna så att e-post dirigeras till dina nya konton i Gmail. Det kan ta upp till 72 timmar för de nya dokumenten att uppdateras i systemet. Under denna tidsperiod kan dock e-post som skickas till din domän avvisas. Det finns inget sätt att helt undvika att e-post avvisas, men det finns åtgärder du kan vidta för att undvika det.

Undvik att e-post avvisas

Skapa alla användarkonton i Google Workspace först

Innan du ändrar MX-posterna ska du skapa alla användarkonton i Googles administratörskonsol. Mer information finns i Lägg till användare individuellt. Om du har många konton kan du lägga till flera användare samtidigt.

Om du har e-postlistor eller smeknamn på domänen kan du även lägga till dem på administratörskonsolen.

Mer information finns i:

Skapa en catch-all-adress

Du kan skapa en catch-all-adress som hanterar meddelanden till adresser som inte har skapats på domänen. Mer information finns i E-postdirigering och leverans.

Ändra MX-poster när e-postvolymen är låg

Planera att ändra MX-posterna när e-postvolymen är låg, till exempel på kvällen eller helgen.

Om domänvärden ändrar posterna åt dig kontaktar du dem i god tid och schemalägger en tid då organisationen inte får mycket e-post.

Informera viktiga kontakter om ändringen

Undvik missförstånd kring avvisade meddelanden genom att informera viktiga kontakter om den kommande ändringen av e-postsystemet.

Var noga med att förmedla

• datum och tid för den planerade ändringen
  • instruktioner för att skicka om eventuella meddelanden som avvisats
  • alternativa sätt att informera om tidskänsliga ärenden.

Tips! Du kan betona att ett eventuellt driftstopp blir kort. Försäkra kontakterna om att meddelanden inte kommer att gå förlorade, men att vissa kan behöva skickas om.

Relaterade ämnen