Åtgärda e-post som avvisas på grund av en blockerad IP-adress

Ibland kan du eller dina användare skicka e-post som avvisas eftersom mottagaren har blockerat din IP-adress. När en IP-adress blockeras avvisas all e-post från adressen. På vissa domäner används en tjänst för blockeringslista för att identifiera och blockera e-post från misstänkta skräppostavsändare. Om tillräckligt många användare markerar e-post från en viss IP-adress som skräppost, kan tjänsten blockera adressen. Om ett av dina meddelanden skickas från en IP-adress som har blockerats efter att någon annan använt den för att skicka skräppost, kan din e-post börja avvisas.

Alternativ 1: Bli tillagd som godkänd avsändare

Be mottagaren att lägga till ditt domännamn på sin lista över godkända avsändare.

Alternativ 2: Be mottagaren att tillåta IP-adresser

Om mottagarens e-posttjänst inte stöder godkända avsändare ska mottagarens IT-administratör lägga till Gmails IP-adresser för sändning på en godkännandelista.

Obs! Du hittar det aktuella intervallet för Googles IP-adresser genom att kontrollera Googles SPF-post.

Detta gör Google för att hjälpa till

Google ber regelbundet tjänster för blockeringslistor att ta bort våra IP-adresser om de blockeras. Eftersom vi inte kan förhindra att tjänster blockerar någon av våra IP-adresser eller garantera att de tas bort, tar Google inte bort IP-adresser på en blockeringslista.

Relaterade ämnen

Googles IP-adressintervall för utgående e-postservrar

Kontakta support för Google Workspace

Kontakta supporten för Google Workspace om du har fler frågor.