E-mails sturen via een printer, scanner of app

Een apparaat of app instellen om e-mails te sturen via Google Workspace

Doelgroep van dit artikel

Dit artikel is bedoeld voor Google Workspace-beheerders die e-mails willen sturen vanaf apparaten of apps in hun organisatie of domein. Als u een Gmail-gebruiker bent en e-mails wilt sturen vanaf een apparaat of app, neemt u contact op met de beheerder van uw organisatie.

Als beheerder kunt u apparaten en apps zo instellen dat e-mails via Google Workspace worden gestuurd. Stel Gmail in zodat u e-mails kunt sturen vanaf veelgebruikte printers en scanners, zoals Canon, Epson, HP, Ricoh en Xerox.

U kunt op 3 manieren e-mail instellen met een printer, scanner of app, afhankelijk van wat uw apparaat of app ondersteunt:

• Optie 1: E-mails sturen met SMTP-relay (aanbevolen)
  • Optie 2: E-mails sturen met de Gmail SMTP-server
  • Optie 3: E-mails sturen met de beperkte Gmail SMTP-server

Voordat u begint

• Google biedt geen support voor problemen met apparaten of apps van derden. Als u hulp nodig heeft om uw apparaat of app in te stellen, kunt u de supportinformatie bekijken of contact opnemen met de leverancier van het apparaat of de app.
  • OAuth (waarmee apps en apparaten uw Google-accountgegevens kunnen delen zonder dat u uw gebruikersnaam of wachtwoord hoeft op te geven) wordt misschien niet ondersteund op oudere printers en scanners. Deze apparaten bieden misschien geen ondersteuning voor het sturen van e-mails.

Optie 1: E-mails sturen met SMTP-relay (aanbevolen)

We raden u aan de SMTP-relayservice te gebruiken om e-mails te sturen vanaf apparaten of apps. De SMTP-relayservice verifieert berichten met IP-adressen, zodat apparaten en apps berichten kunnen sturen naar iedereen binnen of buiten uw organisatie. Deze optie biedt de beste beveiliging.

Aandachtspunten

Als u de SMTP-relayservice gebruikt:

• Elke gebruiker in uw organisatie kan berichten sturen naar maximaal 10.000 ontvangers per dag. Meer informatie over de verzendlimieten voor de SMTP-relayservice
  • Verdachte berichten kunnen eruit worden gefilterd of worden geweigerd.
  • De volledige domeinnaam van de SMTP-service is smtp-relay.gmail.com.
  • De configuratieopties zijn onder meer:
    • Poort 25, 465 of 587.
    • SSL- en TLS-protocollen
    • Dynamische IP-adressen (verificatie vereist misschien een statisch IP-adres)

Installatiestappen

1. Stel SMTP-relay in Google Workspace in door de stappen te volgen in Uitgaande SMTP-relayberichten routeren via Google.
  2. Stel uw apparaten en apps in om verbinding te maken met de SMTP-service smtp-relay.gmail.com op een van deze poorten: 25, 465 of 587.

Optie 2: E-mails sturen met de Gmail SMTP-server

Als u verbinding maakt met SSL of TLS kunt u e-mails sturen naar iedereen binnen of buiten uw organisatie door smtp.gmail.com te gebruiken als SMTP-server. Als u deze optie instelt, moet u verifiëren met uw Gmail- of Google Workspace-account en -wachtwoord. Het apparaat gebruikt deze inloggegevens bij elke poging om e-mails te sturen.

Aandachtspunten

Als u de SMTP-server van Gmail gebruikt:

• De verzendlimiet is 2000 berichten per dag. Meer informatie over verzendlimieten voor e-mails
  • Spamfilters kunnen verdachte berichten weigeren of filteren.
  • De volledige domeinnaam van de SMTP-service is smtp.gmail.com.
  • De configuratieopties zijn onder meer:

Installatiestappen

1. Voer op het apparaat of in de app het adres smtp.gmail.com in als het serveradres.
  2. Vul bij Poort een van de volgende nummers in:
    • Vul 465 in voor SSL.
    • Vul 587 in voor TLS.
  3. Voer ter verificatie uw volledige e-mailadres van Google Workspace in (bijvoorbeeld uw.naam@solarmora.com) en uw wachtwoord. Log in op het account voordat u het gebruikt met het apparaat of de app.

Optie 3: E-mails sturen met de beperkte Gmail SMTP-server

Met deze optie kan uw organisatie alleen berichten sturen naar Gmail- of Google Workspace-gebruikers. Voor deze optie is geen verificatie vereist.

Als SSL niet wordt ondersteund door het apparaat of de app, moet u de beperkte SMTP-server aspmx.l.google.com gebruiken.

Aandachtspunten

Doe het volgende als u de beperkte Gmail SMTP-server gebruikt:

• Verifieer het IP-adres van uw apparaat of app.
  • Er gelden Google Workspace-limieten per gebruiker.
  • Spamfilters kunnen verdachte berichten weigeren of filteren.
  • De volledige domeinnaam van de SMTP-service is aspmx.l.google.com.
  • TLS en verificatie zijn niet vereist.
  • De configuratieopties zijn onder meer:
    • Poort 25
    • Dynamische IP-adressen

Installatiestappen

1. Verbind uw apparaat of app met de beperkte Gmail SMTP-server:
    1. Voer aspmx.l.google.com in als het serveradres.
    2. Vul 25 in als de poort.
  2. Zet in de Google Beheerdersconsole het IP-adres van het apparaat of de app op de toelatingslijst door de stappen te volgen in IP-adressen op een toelatingslijst zetten in Gmail.
  3. Stel SPF in voor uw domein. Zorg dat de SPF-record het IP-adres of domein bevat van het apparaat of de app die berichten stuurt vanuit uw domein, zodat berichten van deze apparaten niet worden geweigerd. De SPF-record moet alle afzenders van uw domein bevatten. Ga naar SPF-record: Google Workspace plus andere afzenders voor meer informatie.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.