Synkronisera grupper med LDAP- eller Active Directory-servern

Använda Google Cloud Directory Sync eller andra Directory API-verktyg

Som gruppadministratör kan du synkronisera grupper med verktyg som använder Admin SDK Directory API. Dessa verktyg omfattar Google Cloud Directory Sync (GCDS) och verktyg som du skapar själv.

Obs! Du kan även skapa grupper på Googles administratörskonsol och i andra gränssnitt. Mer information finns i Hur och var skapar jag en grupp?

Synkronisera med Google Cloud Directory Sync

Använd GCDS för att skapa nya grupper för e-postlistor på din LDAP-server eller Microsoft Active Directory-server som du vill använda med organisationens Google Workspace-konto. GCDS synkroniserar enbart grupper och deras medlemskap, inte innehållet eller inställningar i grupperna.

GCDS ger enkelriktad synkronisering så att du kan fortsätta att behålla dina grupper på LDAP-servern och sedan synkronisera dem regelbundet med Google Grupper. Läs mer om GCDS.

Så här fungerar synkroniseringen

Synkronisering fungerar enbart med grupper som GCDS har migrerat från LDAP-servern eller som en administratör har skapat direkt på Googles administratörskonsol.

Följande sker varje gång du kör GCDS:

• En grupp skapas i Google Workspace för alla grupper som finns på din LDAP-server men inte i Google Workspace
  • Medlemslista, ägare och beskrivning i Google Workspace skrivs över för grupper som också finns på LDAP-servern
  • Åtkomstinställningarna för dessa grupper ignoreras
  • Grupper i Google Workspace som inte också finns på LDAP-servern raderas

Du kan skapa exkluderingsregler i GCDS för att förhindra att den skriver över eller tar bort specifika grupper. Mer information finns i Använda exkluderingsregler med GCDS.

Om Groups for Business har aktiverats

Följande sker varje gång du kör GCDS:

• Gruppers konversationshistorik och inställningar som enbart är tillgängliga i Google Grupper ignoreras
  • Grupper som du har skapat på LDAP-servern som har samma adress som en grupp som redan skapats av en användare läggs inte till
  • Medlemmar som finns på LDAP-servern men inte i gruppen läggs till

För grupper som användare eller administratörer har skapat med Google Grupper-appen raderas inte:

• dessa grupper om de inte finns på din LDAP-server
  • medlemmar som finns i gruppen men inte på din LDAP-server.

Synkronisera med Directory API-verktyg

Använd Directory API och skapa ditt eget verktyg för att synkronisera e-postlistor på LDAP-servern med Google Workspace. Det här alternativet kräver programmeringskunskaper. Åtkomst till Directory API.

Standardinställningar för synkroniserade grupper

Grupper som du synkroniserar med Google Grupper får samma standardinställningar som grupper du skapar direkt med ett API.

Synkroniserade grupper börjar alltid med dessa standardvärden även om du har angett olika värden för organisationens grupper i delningsinställningarna för Groups for Business. Du kan dock redigera dessa värden efter synkroniseringen.

Mer information finns i Standardinställningar för API-grupper.

Redigera synkroniserade grupper

Du kan redigera grupper som har synkroniserats med GCDS eller andra Directory API-verktyg med samma verktyg som du använder för grupper som du skapar direkt med ett API.

Mer information finns i Redigera grupper.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.