Overzicht: Extra e-mailadressen toevoegen voor gebruikers

Meer informatie over de verschillende soorten gebruikersaccounts en hoe u e-mailadressen toevoegt in een organisatie.

Over Google Workspace-accounts

Google ondersteunt twee typen accounts: een Google Workspace-account voor Google Workspace (juan@solarmora.com) en een persoonlijk gmail.com-account (juan@gmail.com) Google Workspace-accounts worden gemaakt en beheerd door een Google Workspace-beheerder. Persoonlijke gmail.com-accounts worden gemaakt door en zijn eigendom van mensen die zich aanmelden voor Gmail.

Als uw bedrijf of school Google Workspace gebruikt, krijgt elke gebruiker een uniek e-mailadres in uw organisatie. Juan heeft bijvoorbeeld juan@solarmora.com en Emily heeft emily@solarmora.com. Mensen gebruiken dit adres om in te loggen op hun Google Workspace-account en Google-services te gebruiken. Als Google Workspace-beheerder beheert u gebruikersaccounts in de Google Beheerdersconsole.

Veel mensen hebben ook een persoonlijk Gmail-adres dat eindigt op gmail.com (juan@gmail.com). Dit adres is een afzonderlijk account dat de persoon zelf heeft gemaakt door zich aan te melden voor Gmail op www.gmail.com. Een Google Workspace-beheerder heeft geen controle over een persoonlijk gmail.com-account.

Als gebruikers e-mail willen gebruiken voor uw organisatie, moeten ze inloggen op hun Google Workspace-account, niet op hun persoonlijke gmail.com-account.

Verschillen tussen e-mailaliassen en gemachtigde e-mail

Soms heeft een gebruiker in uw organisatie meer dan één e-mailadres nodig of moet de gebruiker e-mails lezen en sturen namens een andere gebruiker. In deze gevallen kunt u een alternatief e-mailadres (ook wel een e-mailalias genoemd) maken of e-mail machtigen. Aan de hand van de volgende tabel kunt u bepalen welke oplossing het beste voor u werkt.

Alternatief e-mailadres (e-mailalias)

E-mail machtigen

Wanneer

Dit is handig voor kleine organisaties waarin gebruikers meer dan één rol delen.

Gebruikers kunnen e-mails sturen en ontvangen met een ander e-mailadres, allemaal vanuit hun bestaande inbox.

Handig voor middelgrote tot grote organisaties waarbij een gebruiker een andere gebruiker nodig heeft om e-mails te kunnen beantwoorden.

U kunt een of meer mensen (gemachtigden) machtigen voor toegang tot het account van iemand anders, zoals een manager. Gemachtigden kunnen berichten voor het gemachtigde account lezen, sturen en verwijderen.

Voorbeeld

Juan heeft een eenmansbedrijf en heeft een apart e-mailadres nodig voor zakelijke vragen.

In de Beheerdersconsole voegt hij het alternatieve e-mailadres info@solarmora.com toe aan zijn juan@solarmora.com-account. Juan kan nu e-mails lezen en sturen van beide adressen in zijn juan@solarmora.com-inbox.

Een directeur wil dat haar administratief medewerker e-mails stuurt uit haar naam.

De directeur machtigt haar assistent, admin@solarmora.com, voor toegang tot haar boss@solarmora.com-account.

Voordat u begint
  • U kunt een e-mailalias toewijzen aan slechts één account. Alleen die gebruiker kan berichten sturen en ontvangen met de alias.
  • E-mailaliassen zijn geen Google-accounts.
  • U kunt geen alias maken die al wordt gebruikt als adres in uw organisatie. Als u bijvoorbeeld een Google-account heeft gemaakt met de naam verkoop@solarmora.com, kunt u geen alias maken met de naam verkoop@solarmora.com.
  • U kunt geen gemachtigden toewijzen aan een e-mailalias, omdat een alias geen Google-account kan zijn.
  • Gemachtigde gebruikers kunnen met niemand in het gemachtigde account chatten of het wachtwoord wijzigen.

Facturering U kunt zonder extra kosten voor elke gebruiker maximaal 30 aliassen toevoegen.

U kunt zonder extra kosten maximaal 1000 gemachtigden toevoegen aan één gebruikersaccount.

Voor optimale accountprestaties raden we u aan niet meer dan 40 gemachtigde gebruikers per account te gebruiken.

Instructies Een alternatief e-mailadres (e-mailalias) toevoegen of verwijderen Het e-mailadres van een gebruiker machtigen

Opmerking: als meerdere gebruikers e-mails willen sturen en ontvangen via hetzelfde e-mailadres, kunnen ze Google Groepen gebruiken.