Gmail-thema's in- of uitschakelen voor gebruikers

Als beheerder kunt u Gmail-thema's in- of uitschakelen voor uw gebruikers.

Met thema's kunnen gebruikers aanpassen hoe hun Gmail-account eruitziet, door hun eigen kleuren en achtergrondthema's te kiezen. Als het thema wordt gewijzigd, heeft dit geen invloed op de content of functies van Gmail en verandert er ook niets aan door beheerders gemaakte instellingen, zoals een aangepast logo.

Opmerking: Als u Gmail-thema's in- of uitschakelt, geldt dit voor alle gebruikers.

Gmail-thema's in- of uitschakelen

Gmail-thema's zijn standaard ingeschakeld als u zich aanmeldt voor een Google Workspace-account. Ga als volgt te werk om deze instelling te wijzigen:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGmailand thenGebruikersinstellingen.
  3. Scrol naar het gedeelte Thema's.
  4. Vink het vakje aan of haal het vinkje weg voor Gebruikers hun eigen thema laten kiezen.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Het kan even duren voordat de wijziging van kracht wordt.

Thema's gebruiken

Gebruikers kunnen een thema selecteren door in te loggen op hun Gmail-account en naar Instellingenand thenThema's te gaan. Daar kunnen ze een bestaand Gmail-thema kiezen of een eigen thema maken. Meer informatie over het gebruik van Gmail-thema's.