Gegevens synchroniseren met uw LDAP-server

U kunt een Google-product gebruiken om gegevens op uw LDAP-server, zoals Microsoft Active Directory, automatisch te synchroniseren met het Google-account van uw organisatie.

Opties om gegevens te synchroniseren

Een oplossing op locatie gebruiken

Google Cloud Directory Sync (GCDS) wordt op locatie uitgevoerd in uw serveromgeving. Gebruik GCDS om uw Google-gebruikers, Google-groepen en gedeelde contacten te synchroniseren met de gegevens op uw LDAP-server.

Ga naar Google Cloud Directory Sync voor meer informatie.

Een cloudoplossing gebruiken (bètaversie)

Cloud Directory Sync synchroniseert uw LDAP-gebruikers- en groepsgegevens met uw Google-clouddirectory. Het synchronisatieproces vindt plaats in de cloud, dus u hoeft geen client of app te installeren. Als u Cloud Directory Sync wilt gebruiken, moet u een verbinding hebben tussen Google Cloud en uw LDAP-server. Dit is meestal Cloud VPN of Cloud Interconnect.

Cloud Directory Sync is in bètaversie.

Ga naar Cloud Directory Sync voor meer informatie.

Wilt u schoolgegevens importeren?

Je kunt klassenlijsten vanuit je leerlinginformatiesysteem (LIS) importeren in Classroom. Zie Aan de slag met het importeren van klassenlijsten naar het LIS voor meer informatie.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.