Styra åtkomsten till känsliga uppgifter med säkerhetsgrupper

Som administratör kan du använda säkerhetsgrupper för att styra åtkomsten till känslig information och känsliga resurser. Du kan skapa en ny grupp eller uppdatera en befintlig grupp till en säkerhetsgrupp.

Om du lägger till etiketten Säkerhet för en grupp blir den en säkerhetsgrupp. Den här åtgärden är permanent och lägger till säkerhetsfunktioner, men tar inte bort några andra funktioner från den ursprungliga gruppen. Grupper med etiketten Säkerhet sorteras enkelt i Googles administratörskonsol.

När ska säkerhetsgrupper användas?

Använd säkerhetsgrupper när du vill göra följande:

• Förhindra externa eller icke-säkerhetsgrupper från att gå med i en viss grupp – det är enbart en säkerhetsgrupp i samma organisation som kan gå med i en annan säkerhetsgrupp.
  • Säkerställa att grupper endast inkluderar medlemmar som tillåts av en förälder – en grupp som går med i en säkerhetsgrupp måste ha samma eller mer restriktiva medlemsbehörigheter.
  • Tillämpa säkerhetspolicyer på en grupp – vi rekommenderar att alla grupper som du tillämpar policyer på görs till säkerhetsgrupper.
  • Inaktivera alternativet för att automatiskt lägga till alla organisationens användare i en grupp – medlemskapet i säkerhetsgrupper är begränsat till de användare, tjänstkonton och säkerhetsgrupper som du tillåter.
  • Ge användare som har funktionen Läsbehörig för grupper eller rollen Gruppredigerare enbart för vissa grupper – om organisationen har säkerhetsgrupper kan du ge behörighet att läsa eller redigera till alla dina grupper, enbart till säkerhetsgrupper eller enbart till icke-säkerhetsgrupper.

Obs! Konton utanför Google kan inte läggas till i säkerhetsgrupper eftersom externa tjänsteleverantörers säkerhetsrutiner inte kan verifieras.

Skapa en säkerhetsgrupp

Om du vill skapa en säkerhetsgrupp följer du stegen för att skapa en grupp och markerar rutan Säkerhet. Anvisningar finns i Steg 1: Skapa en grupp.

Göra en befintlig grupp till en säkerhetsgrupp

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avGrupper.
  3. Klicka på gruppnamnetföljt avGruppinformationföljt avEtiketter.
  4. Markera rutan Säkerhet.
  5. Klicka på Spara.

Relaterade ämnen