Spåra gruppinformation på listan Grupper

Använd grupplistan på Googles administratörskonsol som den centrala platsen för underhåll av grupper i organisationen. Gå hit för att skapa en grupp, visa detaljer, lägga till medlemmar och välja allmänna inställningar för en grupp. Målgrupper visas inte, men i de grupper som ingår:

• E-post- och distributionslistor
  • Konfigurationsgrupper
  • Dynamiska grupper
  • Grupper som skapas i Google Grupper-appen (groups.google.com)
  • Grupper som skapas eller synkroniseras med ett API eller Directory Sync

Tips för identifiering av grupper

Här är några tips som hjälper dig att enkelt identifiera olika typer av grupper i listan Grupper:

• Dynamiska grupper, e-postgrupper och säkerhetsgrupper – etiketter visas i kolumnen Gruppetiketter i grupplistan.
  • Konfigurationsgrupper – placera grupptypen i början av gruppnamnet. För en konfigurationsgrupp använder du exempelvis CONFIG_gruppnamn@dindomän.com. Du kan sedan filtrera på den första termen. Se nedan: Filtrera grupper efter e-postadress.
    Tips! Identifiera var grupper skapas med prefix. Placera till exempel API i början av grupper som har skapats med ett API.
  • Användargenererade grupper — skapa ett suffix som ska läggas till i gruppnamnet som användaren har skapat.
    Mer information finns i Markera grupper som har skapats av användare med ett suffix.

Du kan även lägga till ett prefix som visas på ämnesraden för en grupps meddelanden. Detta hjälper mottagare att snabb identifiera att meddelandet kommer från gruppen. Mer information finns i Lägg till ett prefix på ämnesraden för gruppmeddelanden.

Tolka gruppetiketter

Etikett Betydelse
Den här gruppen har säkerhetsfunktioner. Du kan använda den för att ge säkerhetsbehörigheter. Det går inte att ta bort den här etiketten.
Medlemskap i gruppen uppdateras automatiskt baserat på regler som kreatören väljer.
Du kan använda den här gruppen som en e-postgrupp.

Filtrera grupper efter e-postadress

Du kan filtrera grupplistan så att den enbart visar grupper vars e-postadress börjar med text som du anger.

Obs! Trots att dynamiska grupper visas på listan med ordet Dynamisk i kolumnen Gruppetiketter kan du inte filtrera denna kolumn.

Använda administratörskonsolen

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avGrupper.
  3. Högst upp klickar du på Lägg till ett filterföljt avGruppens e-postadress.
  4. Ange texten du vill haföljt avklicka på Tillämpa.

Spåra behörigheter och andra uppgifter

Du kan ändra kolumnerna som visas i listan Grupper för att spåra många fler detaljer om dina grupper, exempelvis vem som kan visa, gå med i eller göra inlägg i grupper.

Använda administratörskonsolen

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avGrupper.
  3. Klicka på Hantera kolumner högst upp till höger.
  4. Välj ett alternativ:
    • Radera en kolumn — klicka på X till höger om kolumnnamnet.
      Du kan inte radera låsta kolumner.
    • Lägg till en kolumn — klicka på Lägg till ny kolumnföljt avvälj ett kolumnnamn.
  5. Klicka på Spara.

Granska gruppmedlemskap

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Standard; Enterprise Standard och Enterprise Plus; Education Standard och Education Plus; Enterprise Essentials Plus. Om du har Cloud Identity-premiumversion Frontline Starter Business Starter, Business Standard och Business Plus stöds också. Jämför utgåvor

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avGrupper.
  3. Klicka på Granska grupper högst upp.
  4. Använd sökkortet för att kontrollera om en medlem är med i en grupp eller om du vill se alla grupper som en användare eller grupp tillhör:
    1. Klicka på Välj och välj Kontrollera medlemskap eller Lista alla grupper för en medlem.
    2. Ange e-postadress och målgrupp eller enbart e-postadress.
  5. Klicka på Markera eller Lista alla grupper.
    Om du inte har behörighet att visa medlemmar i en grupp som du försöker kontrollera visas ett felmeddelande.

På listan Grupper kan du hantera valfri grupp genom att klicka på namnet. Du kan även utföra många uppgifter direkt från listan.

1. Peka på en grupp.
  2. Välj ett alternativ:

Du kan även välja andra alternativ för att lägga till eller hantera medlemmar eller redigera åtkomstinställningar.

Felsökning

Felmeddelandet Du har inte behörighet att kontrollera det här medlemskapet kan visas om:

• du saknar behörighet för att visa alla grupper i organisationen
  • en av användarna har lagt till sig själv i en eller flera grupper utanför organisationen.

Om du inte har behörighet att visa alla medlemsgrupper visas inte någon av grupperna vid den här sökningen. Undvik det här felmeddelandet genom att se till att du har behörighet att visa alla grupper inom organisationen och be användarna att ta bort sig själva från alla grupper utanför organisationen.

Relaterade ämnen