Hantera medlemskap automatiskt med dynamiska grupper

Fylla på grupper baserat på avdelning eller andra villkor

Den här sidan är till för administratörer. Om du vill hantera grupper för ditt eget konto besöker du hjälpen om Google Grupper.

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Standard; Enterprise Standard och Enterprise Plus; Education Standard och Education Plus; Enterprise Essentials Plus; Cloud Identity-premiumversion.  Jämför utgåvor

Som gruppadministratör kan du skapa grupper som hanterar medlemskap automatiskt. Skapa dynamiska grupper som lägger till och tar bort medlemmar automatiskt baserat på en medlemskapsfråga som du skapar. Det gör att grupper hålls uppdaterade, särskilt om organisationen har många platser eller vid ändringar av medlemmarna i teamet.

Använd dynamiska grupper som:

• e-post- och distributionslistor
  • modererade grupper och gemensamma inkorgar
  • säkerhetsgrupper
Var kan jag göra detta? Du kan skapa en dynamisk grupp på Googles administratörskonsol och med Cloud Identity API. Du kan redigera medlemsfrågan och vissa inställningar i administratörskonsolen. Du kan redigera ytterligare inställningar, som meddelandemoderering, i Google Grupper.

Så här fungerar dynamiska gruppmedlemskap

Medlemskap i dynamiska grupper skiljer sig från andra grupper på följande sätt:

• Det går inte att lägga till personer i gruppen manuellt – ändra medlemsfrågan om du vill ändra medlemmar.
  • Du har begränsade alternativ för att tilldela behörigheter – i Google Grupper kan du tilldela behörigheter för dynamiska grupper, till exempel meddelandemoderering, enbart till gruppmedlemmar, hela organisationen eller alla på webben, om det är tillgängligt. Liksom andra grupper har gruppadministratörer alltid behörighet att hantera dynamiska grupper och ändra medlemsfrågor. Mer information om behörigheter finns i Ange behörigheter för hantering av medlemmar och innehåll.
  • Endast användare kan vara medlemmar – grupper kan inte uppfylla medlemskapsvillkor, så det går inte att lägga till en grupp i en dynamisk grupp.
  • Dynamiska grupper kan inte vara medlemmar – du kan inte lägga till en dynamisk grupp i någon annan grupp.

Skapa en dynamisk grupp

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avGrupper.
  3. Klicka på Skapa dynamisk grupp.
  4. Skapa din medlemsfråga.
    1. Villkorslista – välj de kriterier som ska användas för medlemskap.
      Om du till exempel vill skapa en grupp för personer i organisationen som jobbar på en viss avdelning väljer du Användaravdelning.
    2. Värdefält – ange önskat värde. Du kan använda bokstäver, siffror och tecknet understreck (_). Om du använder blanksteg eller andra tecken visas ett felmeddelande.
      Du kan bara skapa en sökfråga för varje grupp.
      När du väljer villkor och värden genereras sökfrågan och visas som en textrad. Om du till exempel väljer Landskod är lika med USA visas sökfrågan som user.addresses.exists(address, address.country_code=='US').
      Mer information om hur du skapar sökfrågor kan du gå till Skapa medlemsfrågor för dynamiska grupper.
  5. (Valfritt) Om du vill ange ett villkor för att endast inkludera användare som inte uppfyller ett visst värde skapar du villkoret i steg 4 och klickar på Uteslut . I sökfrågan visas uteslutningen som ett utropstecken (!).
    Mer information finns i Utesluta användare från dynamisk grupp.
  6. (Valfritt) Använd flera par av villkor-värde för att skapa din medlemsfråga. Så här inkluderar eller utesluter du personer som uppfyller villkoren:
    • Alla villkor – välj Och i listan. I sökfrågan visas tillagda villkor med två och-tecken (&&).
    • Minst ett av villkoren – välj Eller på listan. I sökfrågan visas ett av villkoren med två vertikala linjer (||) mellan dem.
    När du lägger till villkor-värdepar får du inte överskrida 10 000 tecken i sökfrågan.
  7. (Valfritt) Om du vill visa potentiella gruppanvändare baserat på din sökfråga klickar du på Förhandsgranska.
  8. Klicka på Skapa dynamisk grupp.
  9. Ange följande uppgifter:
    Fält Beskrivning
    Namn

Namn som identifierar gruppen i listor och meddelanden. Följ riktlinjerna nedan:

• Namn får innehålla upp till 73 tecken.
    • Använd namn som gör det enkelt att identifiera gruppens syfte.
    Beskrivning Syfte med gruppen. Informationen visas på gruppens sida Om. Du kan inkludera information om gruppmedlemmar, gruppinnehåll, vanliga frågor och länkar till relaterade grupper.
    Gruppens e-postadress

​E-postadresser använda för gruppen. Om fler än en domän visas väljer du lämplig domän på listan. E-postadresserna kan bestå av upp till 63 tecken. Denna gräns inkluderar inte adressdomänen, som @exempel.com.

Vissa ord är reserverade och kan inte användas som e-postadresser. Läs Ord som inte kan användas i e-postadresser.

10. Klicka på Spara.
  11. (Valfritt) Ändra åtkomstinställningarna så att de passar dig.
  12. Klicka på Klar.
    Du kan skapa upp till 500 dynamiska grupper. Om du vill begära en höjning av gränsen kontaktar du supporten med det begränsningsnummer du vill ha och skälet eller anledningen till begäran. Vi behandlar förfrågningar från fall till fall. Skicka begäran genom att gå till Kontakta support för Google Workspace.

Tilldela roller i dynamiska grupper

Du tilldelar roller i dynamiska grupper på samma sätt som i andra grupper. Det finns dock vissa begränsningar för dynamiska gruppägare och ansvariga. Mer information finns i Så här fungerar dynamiska grupproller.

Automatisera säkerhetspolicyer med dynamiska grupper och säkerhetsgrupper

Om du vill tillämpa policyer med dynamiska grupper lägger du till en säkerhetsetikett för dem. Du kan till exempel skapa en dynamisk grupp för att ställa in policyer för alla i organisationen som arbetar från en specifik geografisk plats. När användare flyttar och ändrar sin plats i användarprofilen lägger de automatiskt till eller tar bort dem från gruppen.

1. Skapa en dynamisk grupp användare som uppfyller kriterierna du vill ha.
  2. Lägg till en säkerhetsetikett för den dynamiska gruppen.
  3. Skapa en policy och välj vilka policyer som har företräde genom att följa stegen i Anpassa tjänstinställningar med konfigurationsgrupper.

Relaterade ämnen