Rapportera en annons

Det är av högsta vikt för Google att annonserna är säkra för användarna, men trots det händer det ibland att olämpliga annonser faller mellan stolarna. Om du ser en annons som du tror bryter mot Googles annonspolicyer kan du rapportera den.

Att du rapporterar en annons betyder inte att den blockeras. Läs mer om hur du blockerar en annons.

Stegen och ikonerna nedan kan skilja sig åt något beroende på var du ser annonsen. Så här rapporterar du en annons:

1. För annonser du ser i Googles tjänster: Välj Mer  eller Information .
    Eller
    För annonser som visas på webbplatser och i appar som samarbetar med Google:  Välj Stäng  eller Annonsförslag och sedanVarför visas annonsen?
  2. Om du ser flera annonser högst upp i Mitt annonscenter väljer du annonsen du vill rapportera.
  3. Välj Rapportera annons .
  4. Om du inte är inloggad på ditt Google-konto anger du din e-postadress.
  5. Välj anledningen till att du rapporterar annonsen.
  6. Fyll i formuläret.
    Redigera inte eventuella förifyllda fält i formuläret.
  7. Ange vid behov mer information om varför du anser att annonsen bryter mot våra policyer.
    Om du till exempel misstänker att en annons utgör nätfiske bör du ange namnet på webbplatsen som annonsen påstår sig komma från.
  8. Välj Skicka.

När du har rapporterat en annons får du ett e-postmeddelande som bekräftar att vi har tagit emot din rapport.

Om vår granskningsprocess

När du rapporterar en annons granskas den av Googles säkerhetsteam som kontrollerar om den bryter mot någon av våra policyer.

Om vi upptäcker en annons som bryter mot våra regler eller lagen vidtar vi åtgärder. Allvarliga eller upprepade överträdelser kan leda till att en annonsörs konto stängs av, vilket innebär att de inte längre kan visa annonser via Google.