Je bent niet ingelogd op je Google-account. Log in op je Google-account voor de beste Help-functionaliteit.

Problemen met Voice-gesprekken oplossen

Als je problemen ondervindt met gesprekken of met de toegang tot Google Voice, probeer je deze stappen om je probleem op te lossen.

Kan niet aanmelden omdat je account niet klaar is

Als je tijdens het aanmelden het bericht 'Je account is nog niet klaar voor Google Voice' ziet, neem je contact op met je Voice-beheerder. Voordat je Voice kunt gebruiken, moet je beheerder een Voice-licentie aan je toewijzen en je account instellen.

Kan geen toegang krijgen tot Google Voice

Als je een Google Workspace-account gebruikt dat wordt beheerd door je werk of school:

• Ga na of je beheerder Voice heeft aangezet voor je account en een Voice-licentie aan je heeft toegewezen.
  • Check je internetverbinding en ga na of je toegang hebt tot andere Google Workspace-services.
  • Check of je een ondersteunde browser gebruikt:
    • Chrome
    • Firefox (Windows en Mac)
    • Microsoft Edge
    • Safari

Kan niet bellen

Belangrijk: Chinese telecomproviders kunnen uitgaande gesprekken naar China blokkeren.

1. Check of het telefoonnummer de juiste notatie heeft.
    • Als je het telefoonnummer hebt gekopieerd en geplakt, typ je het nummer dat je wilt bellen.
    • Als je naar het buitenland belt, moet je de juiste landcode gebruiken. Controleer of je de landcode niet twee keer hebt opgegeven.
  2. Als je geen Google Voice voor Google Workspace-account gebruikt, ga je na of je genoeg beltegoed hebt. Meer informatie over hoe je beltegoed kunt kopen

Voor Voice voor Google Workspace-accounts worden gesprekken centraal aan je organisatie gefactureerd.

3. Misschien kun je niet bellen in het land of de regio waar je bent.
    Landen/regio's waar bellen vanuit Voice niet beschikbaar is
    • Krim
    • Cuba
    • India (Gebruikers kunnen bellen naar alle landen, maar niet naar locaties binnen India.)
    • Iran
    • Noord-Korea
    • Soedan
    • Syrië
  4. Als je een werk- of schoolaccount gebruikt en een bericht hoort dat je gesprek niet kan worden verbonden, neem je contact op met je Voice-beheerder. Dit bericht kan betekenen dat je geen Voice-licentie meer hebt en dat je beheerder een licentie aan je moet toewijzen.

Kan geen gesprekken ontvangen

Op je computer

1. Zorg dat voice.google.com is geopend in je browser.
  2. Zorg ervoor dat je computer is ingesteld om inkomende gesprekken te beantwoorden.
  3. Laad je browser opnieuw.

Op je mobiele apparaat

Zorg ervoor dat je mobiele apparaat is ingesteld om inkomende gesprekken te beantwoorden.

Er klinkt geen ringtone voor inkomende gesprekken

Als je Voice niet regelmatig gebruikt terwijl de service is geopend, hoor je mogelijk geen ringtone voor inkomende gesprekken. Gebruik Voice om dit probleem op te lossen. Klik 10 seconden door de Voice-interface. Lees onze wijzigingen in het beleid voor het automatisch afspelen voor meer informatie.

Door inactiviteit kan de slaapstand van het tabblad Google Voice worden geactiveerd. Als je wordt gebeld terwijl het tabblad Google Voice in de slaapstand staat, gaat je telefoon niet over.

Als je nog steeds problemen ondervindt

Ga naar de Help-community van Google Voice voor hulp van andere mensen die Voice gebruiken.