Actie vereist: Geplande aanpassingen aan chatruimten in Google Chat die invloed hebben op Vault

In november 2020 worden chatruimten zonder gespreksthreads beschikbaar in Google Chat. Dit zijn chatruimten waar de berichten niet zijn gegroepeerd in gesprekken. Gebruikers kunnen nog steeds chatruimten met gespreksthreads maken door gespreksthreads in te schakelen. Vault verwerkt berichten in chatruimten met en zonder gespreksthreads op een andere manier.

Voor wie geldt dit, wat moet ik doen en wanneer?

Als uw organisatie berichten in chatruimten moet bewaren, controleert u in de Google Beheerdersconsole of de Chat-instellingen juist zijn ingesteld.Als uw organisatie bewaarplichten heeft voor Chat of opgeslagen query's waarmee met zoektermen in chatruimten wordt gezocht, moet u controleren of ze werken zoals vereist door uw organisatie. Bekijk het volgende gedeelte voor meer informatie.

De wijziging wordt gedurende enkele weken in november uitgerold voor klanten.In eerste instantie geldt de wijziging alleen voor chatruimten die gebruikers hebben gemaakt met gespreksthreads uitgeschakeld. In een latere update wordt dit gedrag toegepast op alle chatruimten.

Wat er verandert

Bewaren

Gebruikers kunnen de geschiedenis uitschakelen voor chatruimten zonder gespreksthreads, tenzij u de Chat-instellingen zo instelt dat de geschiedenis afgedwongen is ingeschakeld. Als de geschiedenis is uitgeschakeld, bewaart Vault geen berichten in de chatruimte.

Google Workspace-beheerders kunnen de geschiedenis afgedwongen inschakelen voor alle chatruimten via instellingen in de Google Beheerdersconsole: schakel de chatgeschiedenis in en haal het vinkje weg voor Gebruikers toestaan de instelling voor de chatgeschiedenis te wijzigen.

Google Workspace-beheerders kunnen de geschiedenis voor chatruimten inschakelen om in te stellen dat deze standaard is ingeschakeld. Als gebruikers echter de instelling voor de geschiedenis mogen wijzigen, kunnen ze de geschiedenis weer uitschakelen als ze een chatruimte maken.

Bewaarplichten

Momenteel geldt een bewaarplicht alleen voor een gesprek in een chatruimte met gespreksthreads als een gebruiker voor wie een bewaarplicht geldt er een bericht in heeft geplaatst. Dit gedrag verandert niet voor chatruimten met gespreksthreads.

Als chatruimten zonder gespreksthreads worden vrijgegeven, geldt een bewaarplicht voor alle berichten in een chatruimte zonder gespreksthreads waarvan een gebruiker voor wie een bewaarplicht geldt, lid is. Berichten worden bewaard, zelfs als de gebruiker voor wie een bewaarplicht geldt geen berichten heeft geplaatst in de chatruimte.Als alle gebruikers voor wie een bewaarplicht geldt een chatruimte verlaten, worden alleen berichten die zijn geplaatst voordat de laatste van deze gebruikers de chatruimte verliet, bewaard door de bewaarplicht.

Zoeken, een voorbeeld bekijken en exporteren

Momenteel past Vault zoektermen voor chatruimten met gespreksthreads toe op het hele gesprek. Als u een voorbeeld van de zoekresultaten bekijkt of de zoekresultaten exporteert, wordt het hele gesprek meegenomen. Dit gedrag verandert voorlopig niet.

Als chatruimten zonder gespreksthreads worden vrijgegeven, worden zoektermen toegepast op individuele berichten in chatruimten zonder gespreksthreads. Als u berichten uit chatruimten zonder gespreksthreads met context wilt bekijken, kunt u alle berichten in de chatruimte die 12 uur voor en 12 uur na het overeenkomende bericht zijn verstuurd, bekijken en exporteren.

Stel dat u een chatruimte heeft met het volgende gesprek:

deelnemer 1: hoi

deelnemer 2: hallo

Als u zoektermen* gebruikt, kunt u de berichten als volgt zoeken, bekijken en exporteren:

Zoekterm Wat er gebeurt bij zoeken, voorbeeld bekijken en exporteren in chatruimtes
hoi

Zoeken: Alleen het bericht van Deelnemer 1 wordt geretourneerd, omdat alleen dit bericht overeenkomt met de zoekterm.

Voorbeeld bekijken en exporteren: Bevat het bericht van Deelnemer 1 en alle berichten in de ruimte of het gesprek (voor chatruimtes met threads) die zijn gestuurd in de 12 uur ervoor en 12 uur erna.

hallo

Zoeken: Alleen het bericht van Deelnemer 2 wordt geretourneerd, omdat alleen dit bericht overeenkomt met de zoekterm.

Voorbeeld bekijken en exporteren: Bevat het bericht van Deelnemer 2 en alle berichten in de ruimte of het gesprek (voor chatruimtes met threads) die zijn gestuurd in de 12 uur ervoor en 12 uur erna.

hoi hallo

Er worden geen berichten geretourneerd of geëxporteerd, omdat geen individueel bericht beide zoektermen bevat.

hoi from:deelnemer1@example.com

Zoeken: Alleen het bericht van Deelnemer 1 wordt geretourneerd, omdat alleen dit bericht overeenkomt met beide zoektermen.

Voorbeeld bekijken en exporteren: Bevat het bericht van Deelnemer 1 en alle berichten in de ruimte of het gesprek (voor chatruimtes met threads) die zijn gestuurd in de 12 uur ervoor en 12 uur erna.

hoi from:deelnemer2@example.com Er worden geen berichten geretourneerd of geëxporteerd, omdat geen individueel bericht beide zoektermen bevat.
‑hoi from:deelnemer1@example.com Er worden geen berichten uit het voorbeeldgesprek geretourneerd of geëxporteerd, omdat geen individueel bericht beide zoektermen bevat.
‑hoi from:deelnemer2@example.com

Zoeken: Alleen het bericht van Deelnemer 2 wordt geretourneerd, omdat alleen dit bericht overeenkomt met de zoekterm.

Voorbeeld bekijken en exporteren: Bevat het bericht van Deelnemer 2 en alle berichten in de ruimte die zijn gestuurd in de 12 uur ervoor en 12 uur erna.

*Opmerking: Bij zoeken in Chat kunt u geen Booleaanse operators gebruiken, zoals AND, OR en NOT. Een lijst met zoektermen wordt echter behandeld alsof er AND tussen alle termen staat. Als u - voor een zoekwoord zet, wordt dit woord behandeld alsof er NOT voor staat. Meer informatie