Waarom kan ik geen geluiden van mijn Pixel-telefoon horen?

Als het geluid van je telefoon uitvalt of vervormt, probeer je deze stappen:

Je hoort geluiden niet duidelijk of het volume is laag

De sterkte van je mobiele internetverbinding checken
  1. Bekijk bovenaan het scherm het icoon voor je mobiele signaal. Als je een gevulde driehoekziet, betekent dit dat je een sterk signaal hebt Signaal.
  2. Als je verbinding niet sterk is, probeer je een plaats te vinden waar het signaal sterker is. Je kunt naar buiten of naar een andere locatie binnen gaan.

Tips:

• Als je wilt weten waar je mobiele provider bereik heeft, bekijk je de bereikkaart op de website van de provider.
  • Mobiele internetverbindingen kunnen trager zijn als je op een drukke locatie bent, bijvoorbeeld in het centrum van een stad. Dit komt doordat veel mensen daar gebruikmaken van hetzelfde netwerk.
Functies aan- of uitzetten

Tip: Als je beweegt, bijvoorbeeld in een trein of auto, wacht je tot je stopt voordat je een gesprek start.

Opnieuw opstarten en testen
  1. Start je telefoon opnieuw op.
    • Op de Pixel 5a en lager: Druk ongeveer 30 seconden op de aan/uit-knop van je telefoon of totdat de telefoon opnieuw wordt opgestart.
    • Op de Pixel 6 en hoger, waaronder de Fold: Houd de aan/uit-knop en de knop Volume omhoog een paar seconden ingedrukt.
  2. Tik op Opnieuw opstarten Opnieuw opstarten.
    • Speel 2 of 3 verschillende nummers of video's af via verschillende apps, zoals een opgenomen video die op je telefoon is opgeslagen en een nummer in een muziek-app.
    • Als alleen bepaalde geluiden worden vervormd, zijn die geluidsbestanden mogelijk beschadigd.
    • Als alle geluiden worden vervormd, kun je contact opnemen met Pixel-support.
De hardware van je telefoon checken
  • Verwijder je eventuele schermbeschermer of hoesje.
  • Check je luidsprekers en microfoons. Als ze vies zijn, maak je ze voorzichtig schoon met een zachte, pluisvrije doek. Informatie over de locatie van de luidsprekers en microfoons
  • Check de USB-C-poort van je telefoon. Als de poort vies is, maak je deze voorzichtig schoon met een zachte, pluisvrije doek.
  • Als je een koptelefoon hebt aangesloten, ontkoppel je de koptelefoon en sluit je deze weer aan. Als je nog steeds geen geluid hoort, probeer je zonder koptelefoon te luisteren of probeer je een andere koptelefoon.
Het bericht 'Vloeistof of vuil in USB-poort'

Volg deze stappen als dit bericht wordt geopend.

Geavanceerde probleemoplossing

Als de bovenstaande stappen niet werken, kun je overwegen je telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Meer informatie over hoe je de fabrieksinstellingen terugzet

Heb je nog steeds geluidsproblemen op een Pixel-telefoon?

Voor mogelijke oplossingen voor andere problemen met het resetten van je telefoon kun je op onze forums vragen stellen aan de Pixel-community.

Je kunt ook contact opnemen met een klantenservicemedewerker over dit probleem. Meer informatie over hoe je hulp krijgt voor je Pixel