Als je support voor Camera nodig hebt op een niet-Pixel-telefoon, ga je naar het Helpcentrum van Google Camera.

Je Pixel-telefoon gebruiken als webcam

Je kunt je Pixel-telefoon als webcam gebruiken via een USB-kabel met gegevensondersteuning. In de webcamstand kun je de telefoon op dezelfde manier gebruiken als een gewone webcam. De webcam werkt op elk apparaat waarop UVC-ondersteuning (USB Video Class) is geïmplementeerd, zoals laptops, tv's, auto's en andere telefoons en tablets.

Je telefoon veranderen in een webcam

1. Sluit je telefoon aan op je apparaat via een USB-kabel met gegevensondersteuning.
  2. Tik op je telefoon op de melding Dit apparaat wordt opgeladen via USB.
  3. Selecteer Webcam onder USB gebruiken voor.

Tip: Als je de webcam wilt aanpassen en een voorbeeld ervan wilt weergeven, tik je bovenaan het scherm op de melding Webcam.

Meer informatie over het gebruik van je Pixel-telefoon als webcam

• Je kunt de telefoon gewoon gebruiken in de webcamstand. Je kunt naar andere apps gaan of het scherm uitzetten.
  • Als je een videogesprek ontvangt of een app gebruikt waarvoor een camera is vereist, wordt de stream van de webcam onderbroken. De webcamfeed toont een logo dat de cameratoegang is geblokkeerd. Als je klaar bent, wordt de feed automatisch hervat.
  • De telefoon wordt normaal opgeladen via USB in de webcamstand.
  • Op dit moment kun je de telefoon niet gebruiken als webcam voor andere Pixel-apparaten. UVC-camera's worden niet ondersteund door Pixel-apparaten.