Als je support voor Camera nodig hebt op een niet-Pixel-telefoon, ga je naar het Helpcentrum van Google Camera.

Documenten scannen met je Pixel-telefoon of -tablet

Je kunt je Pixel-telefoon of -tablet gebruiken om een digitale kopie van een fysiek document te maken.

Een document scannen met de Camera-app

1. Open de Google Camera-app op je Pixel-telefoon of -tablet.
  2. Richt de camera van je apparaat op een document. Wacht tot de prompt Document scannen verschijnt.
  3. Tik op Document scannen.
    • Volg de instructies op het scherm.
  4. Als je een deel van het document wilt schoonmaken, tik je onderaan op Schoonmaken en dan Toepassen.
  5. Als je het document wilt opslaan, tik je rechtsboven op Klaar en dan selecteer een optie voor Opslaan, Downloaden of Delen.

Een document scannen met de Drive-app

1. Tik op je Pixel-telefoon of -tablet op Drive Google Drive-icoon.
  2. Selecteer rechtsonder een optie om een document te scannen:
    • Tik op Plus Toevoegen en dan Scannen Scan.
    • Tik op Camera .
  3. Richt de camera van je apparaat op een document. Wacht tot de prompt Document scannen verschijnt.
  4. Tik op Document scannen.
    • Volg de instructies op het scherm.
  5. Als je een deel van het document wilt schoonmaken, tik je onderaan op Schoonmaken en dan Toepassen.
  6. Als je het document wilt opslaan, tik je rechtsboven op Klaar en dan selecteer een optie voor Opslaan, Downloaden of Delen.