Uw accounttype instellen

U moet uw accounttype correct instellen om de identiteitsverificatie te kunnen doorlopen. U kunt een betalingsprofiel instellen als individu of als organisatie.

Wat u nodig heeft

• Als uw accounttype is ingesteld op Individueel: U moet een identiteitsbewijs indienen dat overeenkomt met de naam die u gebruikt voor verificatie.
    • Onder Individueel vallen de meeste zzp'ers, zoals freelancers of consultants die niet als organisatie geregistreerd zijn.
  • Als uw accounttype is ingesteld op Organisatie: U moet een document indienen met de naam van de organisatie. De naam die u gebruikt voor verificatie moet exact hetzelfde zijn als de naam op het document dat u indient. U heeft toegang tot het account nodig als betalingsbeheerder om dit te kunnen afronden.
    • Onder Organisatie vallen de meeste bedrijven, non-profitorganisaties en ondernemingen. Het document dat u indient voor de verificatie moet onder andere aantonen dat de organisatie geregistreerd is.

Uw account updaten via een product

Wilt u uw accounttype wijzigen? Volg dan het proces voor het Google-product dat u gebruikt.
Google Ads Google Play
Neem contact op met het supportteam van Play.
Google AdSense
Bekijk uw AdSense-accounttype voor meer informatie en volgende stappen.