We hebben onlangs een update aangekondigd voor de publicatiepagina's. Je leest hier meer informatie.

De toegang tot je content beheren

Je kunt de toegang tot secties van je Google Nieuws-publicatie beperken tot specifieke personen zoals geautoriseerde testers om ervoor te zorgen dat alleen aangewezen gebruikers in je organisatie toegang hebben tot je content en instellingen.

Een toegangsgroep instellen

1. Log in bij het Uitgeverscentrum.
  2. Selecteer je publicatie.
  3. Selecteer Google Nieuws en dan Bewerken.
  4. Klik in het navigatiemenu op Contentinstellingen.
  5. Klik onder Toegangsgroepen op Nieuwe toegangsgroep.
  6. Geef je toegangsgroep een naam.
  7. Klik op Gebruiker toevoegen.
  8. Geef het e-mailadres van de gebruiker op.
  9. Nadat je alle e-mailadressen hebt toegevoegd, klik je op Toevoegen.

Belangrijk: Alle e-mailadressen moeten aan een Google-account zijn gekoppeld.

Gebruikers in je organisatie toegang geven

Nadat je de toegangsgroepen hebt gemaakt, kun je deze aan je secties toewijzen. Als je specifieke toegangsniveaus voor gebruikers in je organisatie wilt selecteren, ga je als volgt te werk:

1. Log in bij het Uitgeverscentrum.
  2. Selecteer je publicatie.
  3. Selecteer Google Nieuws en dan Bewerken.
  4. Klik in het navigatiemenu op Contentinstellingen.
  5. Selecteer het gedeelte waarvoor je toegang wilt verlenen.
  6. Klik op Meer Meer en dan Bewerken.
  7. Selecteer onder Toegang bekijken het toegangsniveau door op de dropdownpijl Pijl-omlaag te klikken.
  8. Klik op Opslaan.