Krijg toegang tot nog meer berichtfuncties met RCS. Meer informatie over hoe je RCS-chats aanzet

Je chats blijven privé met automatische voorbeelden

Dankzij automatische voorbeelden kun je gemakkelijker en veiliger chatten in Google Berichten. Deze functie werkt met je berichtgegevens en houdt je berichten privé. En het is een optionele service, dus jij bepaalt zelf of je dit wilt inschakelen.

Hoe automatische voorbeelden werken

Als je automatische voorbeelden aanzet, krijg je voorbeeldkaarten van Google die gerelateerd zijn aan bepaalde content in je berichten en als je zoekt in de app. Er worden kaarten getoond voor links, plaatsen en andere typen content die de Google Berichten-app in de loop van de tijd kan herkennen.

Hoe we je gegevens beschermen

Automatische voorbeelden maken alleen gebruik van specifieke informatie (zoals adressen en links) zonder deze te koppelen aan identificatiegegevens zoals je naam of telefoonnummer.

We gebruiken alleen de informatie die nodig is voor een voorbeeld

De Google Berichten-app gebruikt intelligente functies op het apparaat om automatisch specifieke items, zoals links of adressen, in je chatgeschiedenis te detecteren. We gebruiken die links en adressen om voorbeeldkaarten te maken.

We gebruiken gegevens zonder je persoonlijk te identificeren

Die specifieke items, zoals links en adressen, zijn de enige delen van je berichtcontent die we gebruiken in deze functie. Deze worden naar Google gestuurd voor een snelle, beveiligde zoekactie, zonder deze op te slaan in je Google-account of locatiegeschiedenis en zonder deze te koppelen aan identificatiegegevens zoals je naam of telefoonnummer.

Jij hebt de controle

Je kunt automatische voorbeelden altijd aan- of uitzetten via de instellingen:
  1. Open Google Berichten .
  2. Tik op je profielfoto of icoon en dan Instellingen.
  3. Tik op Automatische voorbeelden.
  4. Zet Alle voorbeelden tonen aan of uit.

Automatische voorbeelden bevatten voorbeelden van weblinks, maar je kunt er ook voor kiezen alleen voorbeelden van weblinks te tonen. Meer informatie