Krijg toegang tot nog meer berichtfuncties met RCS. Meer informatie over hoe je RCS-chats aanzet

Tekst- en spraakberichten sturen en ontvangen via Google Berichten

Je kunt tekstberichten sturen naar en ontvangen van vrienden en contacten via Google Berichten.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 6.0 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Een gesprek beginnen

1. Open Google Berichten
  2. Tik op Opstellen Opstellen.
  3. In het vak Aan voer je de namen, telefoonnummers of e-mailadressen in van de personen aan wie je een bericht wilt sturen. Je kunt ook kiezen uit uw topcontacten of je hele lijst met contacten.

Een bericht verzenden

1. Tik in het berichtenvak.
  2. Typ je bericht. Als je het als concept wilt opslaan en wilt teruggaan, tik je op Terug Terug.
  3. Als je klaar bent, tik je op Verzenden Sturen

Tip: Bekijk meer informatie over hoe je contacten kunt delen in je berichten.

Een spraakbericht sturen

1. Tik in het berichtenvak.
  2. Tik op de microfoon .
  3. Neem je spraakbericht op.
    • Het spraakbericht wordt automatisch opgeslagen als concept, zodat je het kunt beluisteren voordat je het stuurt.
    • Het spraakbericht wordt pas gestuurd als je op Sturen Verzenden tikt.
  4. Tik op Sturen Verzenden.

Belangrijk: Als je Live ondertiteling aanzet, is transcriptie beschikbaar op het web. Meer informatie over hoe je Live ondertiteling aanzet

Een bericht doorsturen

Nadat je een gesprek hebt geopend, kun je het op elk gewenst moment naar een nieuw contact sturen.

1. Open Google Berichten
  2. Open een chat.
  3. Tik op een bericht en houd dit vast.
  4. Tik op Meer en dan Doorsturen.
  5. Kies je contact.
  6. Tik op Sturen Sturen.

Sms'jes lezen

Als je een zojuist ontvangen bericht wilt lezen, veeg je vanaf de bovenkant van het scherm omlaag en tik je op Nieuw bericht Nieuw bericht.

Je kunt ook een gesprek in Google Berichten openen om het opnieuw te lezen.

• Alles markeren als gelezen: Tik op Meer Meer en dan Alles markeren als gelezen.
  • Een bericht markeren als ongelezen:
    1. Houd in de gespreksgeschiedenis je vinger op het gesprek dat je als ongelezen wilt markeren.
    2. Tik bovenaan op Meer en dan Markeren als ongelezen.
  • Een video of opname afspelen: Tik op een gesprek. Tik naast de video of opname op Afspelen Afspelen.
  • Iemand bellen: Tik op een gesprek. Tik rechtsboven op Bellen Bellen.
  • Gearchiveerde berichten lezen: Tik in de lijst met gesprekken op Meer Meer en dan Gearchiveerd.

Tip: Bekijk meer informatie over hoe u uw instellingen voor meldingen kunt wijzigen.