Bellen met Google Meet

Dit is een uitgebreide implementatie, dus u heeft misschien nog geen toegang tot deze functie.

Belangrijk: Dit artikel gaat over bellen met Meet, alleen beschikbaar zijn voor Business en EDU. Meer informatie over de mogelijkheden van bellen en vergaderingen via Meet.

Als u op uw mobiele telefoon 1-op-1 videogesprekken met cloudversleuteling wilt voeren, belt u het Workspace-account van de gebruiker rechtstreeks. Meer informatie over de versleuteling van gesprekken en vergaderingen in Meet.

Standaard kunnen gebruikers alleen gesprekken ontvangen van contacten en andere gebruikers in hun organisatie. Met de beheeroptie kunnen beheerders ook toestaan dat gebruikers buiten uw domein 1-op-1-videogesprekken starten met uw gebruikers en andersom.

Belangrijk: Deze beheerdersinstelling geldt alleen voor Bellen via Google Meet. Deze instelling geldt niet voor:

• Oudere services (voorheen Duo)
  • Bellen in Google Chat
  • De mogelijkheid om deel te nemen aan vergaderingen

Voordat u begint:

Belangrijk: Uw beheerder bepaalt of u toegang heeft tot bellen via Meet. Ga naar Meet-vergaderingen uitzetten voor uw organisatie voor meer informatie.

1. Download de Meet-app
  2. Selecteer een ingelogd Business- of EDU-account.
Bellen via Meet bevat de nieuwste Meet-functies voor bedrijven

Iemand bellen in Google Meet

1. Open de Meet-app op uw mobiele apparaat.
  2. Log in op uw Business- of Education-account.
  3. Tik op Nieuw of Contacten zoeken.
  4. Zoek en selecteer een naam.
    • Als het bericht 'Dit contact kan geen gesprekken ontvangen. Deel in plaats daarvan een Meet-link.' verschijnt, tikt u op Een link maken en delen.
      • U kunt de link kopiëren of op Delen tikken en een manier kiezen om de link te sturen.
      • Dit gebeurt als iemand de Meet-app nog niet heeft geopend om de update te krijgen.
    • Als u het bericht 'Dit is een verouderd gesprek' ziet, betekent dit dat u bij een organisatie hoort waarin bellen via Meet is toegestaan (verouderd), zowel u als dat contact zijn aangemeld voor Bellen via Meet (verouderd), maar de persoon die u belt heeft de Meet-app nog niet geüpdatet.
  5. Tik op Bellen.

Tips:

Voordat u deelneemt aan een gesprek, kunt u het volgende doen in de green room:

1. Uw geluid uit- of aanzetten.
  2. Uw video aan- of uitzetten.
  3. Speciale effecten, achtergronden of filters toevoegen.

Zo vindt u de gegevens van een contact of bekijkt u uw geschiedenis met een contact:

1. Tik op de naam van het contact.
  2. Tik rechtsboven op de 3 stippen en dan Details bekijken.

Iemand blokkeren of melden

Belangrijk: U kunt iemand blokkeren of misbruik melden en blokkeren zonder de persoon te melden als spam of een type misbruik te selecteren.

1. Open de Google Meet-app op uw Android-apparaat.
  2. Voer in de zoekbalk de naam in van de gebruiker die u wilt blokkeren.
  3. Tik op de naam van de persoon.
  4. Tik rechtsboven op Contactopties en dan Details bekijken.
  5. Selecteer een optie:
    • Tik op Contact blokkeren.
      • Tik indien van toepassing op het vakje naast Melden als spam.
    • Tik op Blokkeren.

Iemand niet meer blokkeren

1. Open de Google Meet-app op uw Android-apparaat.
  2. Tik linksboven op Navigatiemenu openen.
  3. Tik op Instellingen en dan Algemeen en dan Geblokkeerde gebruikers.
    • Tip: Tik in iOS op Instellingen en dan Account en dan Geblokkeerde gebruikers.
  4. Tik op de X naast het account of telefoonnummer dat u niet meer wilt blokkeren.