Beschikbare afspraken verwijderen en geboekte afspraken annuleren

Als je je beschikbaarheid moet wijzigen, kun je tijdblokken verwijderen en afspraken annuleren in je agenda.

Je kunt één boekingspagina maken zodat anderen kosteloos onbeperkt afspraken kunnen plannen in je agenda. Als je een in aanmerking komend Google Workspace- of Google One-abonnement hebt, bevatten afspraakplanningen premium functies. Ontdek de premium functies voor afspraakplanningen.

Beschikbare tijdblokken verwijderen

Belangrijk: Dit gebeurt er als je een afspraakplanning verwijdert:

• De afspraakplanning wordt uit je agenda verwijderd.
  • Geboekte afspraken blijven in je eigen agenda staan en in de agenda van de persoon die de afspraak heeft geboekt.
  • Links naar boekingspagina's die je hebt gedeeld, werken niet meer.
  1. Open Google Agenda op een computer.
  2. Klik op de afspraakplanning die je wilt verwijderen.
  3. Klik rechtsboven in het afspraakvenster op Afspraakplanning verwijderen .
Tip: Als je wijzigingen wilt aanbrengen in je afspraakplanning, zoals een tijdblok verwijderen, moet je de afspraak bewerken.

Een geboekte afspraak annuleren

Belangrijk: Dit gebeurt er als je een geboekte afspraak annuleert:

• De afspraak wordt verwijderd uit je agenda.
  • De persoon die de afspraak heeft geboekt, krijgt een annuleringsmail.
  • De tijd van de geannuleerde afspraak komt weer als beschikbaar op je boekingspagina te staan.
  1. Open de geboekte afspraak op je computer in Google Agenda.
    • Als je een agenda van derden gebruikt, kun je de afspraak annuleren via de bevestigingsmail. Je kunt ook met Nee reageren op een agenda-uitnodiging om een afspraak te annuleren.
  2. Klik op Afspraak annuleren.
  3. Klik op Je afspraak annuleren op de boekingspagina die wordt geopend.
Tip: Als jij of de persoon die een afspraak met je heeft geboekt, de bevestigingsmail van de afspraak doorstuurt naar iemand anders, kan de ontvanger de geboekte afspraak annuleren.

Meer informatie over terugbetalingen voor geannuleerde afspraken

Als je een in aanmerking komend Google Workspace-abonnement hebt, kun je klanten vragen vooraf te betalen als ze een afspraak boeken in je agenda. Ontdek meer over betalingen voor afspraken.

Alle betalingen en terugbetalingen worden verwerkt door Stripe. Google Agenda doet het volgende niet:

• Betalingsgegevens (zoals creditcardnummers) verwerken of opslaan
  • Platformkosten in rekening brengen
  • Helpen bij problemen met terugbetalingen of betalingen

Als de organisator of klant een afspraak annuleert, wordt de terugbetaling niet automatisch verwerkt.

• Als je de organisator bent: Ga naar het Stripe-dashboard om een klant terug te betalen.
  • Als je de klant bent: Als je een afspraak annuleert en een terugbetaling wilt, check je eerst het annuleringsbeleid van de organisator en vraag je de organisator daarna om een terugbetaling.