Breakoutruimtes gebruiken in Google Meet

Hosts van vergaderingen kunnen tijdens een vergadering breakoutruimtes gebruiken om deelnemers in kleinere groepen te verdelen. De host moet breakoutruimtes tijdens de vergadering starten op een computer. U kunt breakoutruimtes momenteel niet livestreamen of opnemen.

Iedereen die een vergadering plant of start, wordt de host van de vergadering. Als u een vergadering overzet naar of plant in de agenda van iemand anders, kan de andere persoon de host van de vergadering worden. Standaard is er maar 1 host per vergadering, maar u kunt maximaal 25 co-hosts toevoegen zodra u deelneemt aan de vergadering.

Criteria

Vereisten voor het gebruik van breakoutruimtes

Breakoutruimtes zijn beschikbaar voor deze Google Workspace-versies:

• Essentials
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade
  • Workspace Business
  • Nonprofits
  • Workspace Individual-abonnees

U kunt deelnemen aan breakoutruimtes als het volgende van toepassing is:

• U gebruikt een computer of de geüpdatete versie van de mobiele Meet-app Meet-app of de Gmail-app .
  • U belt in bij de vergadering met uw telefoon.
  • U bent uitgenodigd via een telefoongesprek.
  • U bent ingelogd op een Google-account.
  • U bent een anonieme gebruiker (niet ingelogd op een Google-account).
  • U gebruikt Meet-hardware.
    • Tip: U kunt een Meet-hardwareapparaat niet toewijzen aan een breakoutruimte voordat de vergadering begint. U moet verbinding maken via een Google Meet-vergaderruimte om te kunnen worden toegewezen aan een breakoutruimte.

In de volgende situaties kunt u niet deelnemen aan breakoutruimtes:

• U gebruikt niet de geüpdatete versie van de mobiele Meet-app Meet-app of Gmail-app .
  • U gebruikt een apparaat voor videovergaderingen van derden.

Voor hosts van vergaderingen

U kunt breakoutruimtes voor vergaderingen maken in Google Agenda als u een afspraak maakt of bewerkt. U kunt ook breakoutruimtes maken terwijl er een vergadering wordt gehouden. Co-hosts kunnen alleen worden toegevoegd vanuit de hoofdvergadering.

Breakoutruimtes van tevoren maken in Google Agenda

Kies een van de volgende opties in calendar.google.com:

Voor een nieuwe vergadering

1. Maak een nieuwe afspraak in Google Agenda.
  2. Klik op Google Meet-videovergadering toevoegen.
  3. Voeg deelnemers toe.
  4. Klik op Instellingen voor vergadering wijzigen .
  5. Klik links op Breakoutruimtes .
  6. Kies het aantal breakoutruimtes en kies een optie:
    • Sleep deelnemers naar verschillende chatruimten.
    • Geef namen rechtstreeks in een chatruimte op.
    • Klik op Shuffle om de groepen te mixen.
  7. Klik op Opslaan.

Voor een bestaande vergadering

1. Open een bestaande Google Agenda-afspraak.
  2. Klik op Afspraak bewerken Afspraak bewerken.
  3. Klik onder de afspraakgegevens op Instellingen voor vergadering wijzigen .
  4. Klik links op Breakoutruimten .
  5. Kies het aantal breakoutruimten en kies een optie:
    • Sleep deelnemers naar verschillende chatruimtes.
    • Geef de naam van een persoon rechtstreeks op in een chatruimte.
    • Klik op Shuffle om de groepen te mixen.
  6. Klik op Opslaan.

Breakoutruimtes maken tijdens een vergadering

1. Start een vergadering op uw computer.
  2. Klik rechtsonder op Activiteiten  pijl-rechts Breakoutruimtes.
  3. Kies in het venster Breakoutruimtes maken het aantal breakoutruimtes. U kunt maximaal 100 breakoutruimtes maken tijdens een gesprek.
  4. De deelnemers aan het gesprek worden dan verspreid over de ruimtes. Als u mensen handmatig in een andere ruimte wilt plaatsen, kan dit op de volgende manieren:
    • Geef de naam van de deelnemer rechtstreeks op in een breakoutruimte.
    • Sleep de naam van een deelnemer naar een andere breakoutruimte.
    • Klik op Shuffle  om de groepen willekeurig in te delen.
  5. Klik rechtsonder op Chatruimtes openen.
Tip: U ziet onderaan het scherm een melding als deelnemers de host om hulp vragen. Klik op Deelnemen om deel te nemen aan de breakoutruimte van de deelnemer. Als u later wilt terugkeren naar die vraag, klikt u op Later. In het deelvenster met breakoutruimtes ziet u de banner 'Heeft om hulp gevraagd' boven ruimtes waarin gebruikers om hulp hebben gevraagd.
Optionele functies voor breakoutruimtes
  1. Optioneel: Zo kunt u deelnemers verwijderen die momenteel niet deelnemen aan de vergadering of uw breakoutruimten opnieuw maken:

• Klik bovenaan het deelvenster van de breakoutruimte op Wissen Sluiten X. Klik onderaan in de melding 'Gebruikers wissen die de verbinding hebben verbroken' op Wissen.
    • Tip: Als u de link van een vergadering waarvoor eerder breakoutruimten zijn ingesteld, opnieuw gebruikt en u alle gebruikers wist die geen verbinding meer hebben, worden alle deelnemers naar het hoofdgesprek verplaatst en eerdere breakoutruimten ongedaan gemaakt.
  2. Optioneel: U kunt een timer instellen voor uw breakoutruimten. In elke ruimte ziet u een afteltimer van 30 seconden voordat de timer afloopt.
    • Klik bovenaan het deelvenster van de breakoutruimte op Timer Lege zandloper.
    • Stel de timer in en klik op OK.
    • Tip: U kunt de timer altijd bewerken of verwijderen. Klik in het deelvenster van de breakoutruimte op Timer Lege zandloper om de timer te bewerken.
Meer informatie over hoe veiligheidsfuncties werken in breakoutruimtes

Google Meet-gebruikers kunnen de volgende veiligheidsfuncties voor vergaderingen gebruiken om vergaderingen beter te beveiligen:

Snelle toegang: Snelle toegang staat altijd aan voor breakoutruimtes. Wijzigingen in Snelle toegang in de primaire chatruimte gelden alleen voor de primaire chatruimte. Instellingen voor Snelle toegang zijn niet zichtbaar voor deelnemers in breakoutruimtes.

Alle andere vergrendelingen: Als Hostbeheer aanstaat voordat breakoutruimtes worden gemaakt, worden wijzigingen die in eventuele vergrendelingen worden aangebracht, toegepast op alle chatruimtes. Als een van deze vergrendelingen wordt gewijzigd nadat breakoutruimtes zijn gemaakt, gelden de wijzigingen alleen voor de chatruimte waarin ze zijn ingesteld.

Als breakoutruimtes worden gemaakt terwijl de instelling Hostbeheer uitstaat, kunt u Hostbeheer niet aanzetten en kunt u veiligheidsfuncties voor vergaderingen niet gebruiken in de primaire chatruimte of breakoutruimtes.

In dit scenario moeten hosts het volgende doen:

1. Breakoutruimtes beëindigen.
  2. Hostbeheer aanzetten.
  3. Breakoutruimtes opnieuw openen.

Breakoutruimten bewerken, eraan deelnemen of ze verlaten

Als u breakoutruimten heeft gemaakt, kunt u de ruimten wijzigen of deelnemen aan elke breakoutruimte om de deelnemers in de gaten te houden en deel te nemen aan gesprekken.
Tip: Hosts van vergaderingen zien geen chatberichten die zijn uitgewisseld tussen deelnemers voor- of nadat ze deelnamen aan een breakoutruimte.
  • Als u wijzigingen wilt aanbrengen in de deelnemersgroepen of het aantal breakoutruimten, klikt u op Ruimten bewerken Bewerken. Klik op Opslaan nadat u wijzigingen heeft aangebracht.
    • Tip: Deelnemers moeten op Deelnemen klikken voordat ze naar een andere ruimte kunnen gaan.
  • Als u wilt deelnemen aan een individuele breakoutruimte, klikt u naast het nummer van de breakoutruimte op Deelnemen.
  • Als u alle breakoutruimtes wilt verlaten en wilt terugkeren naar het hoofdgesprek, klikt u naast de huidige breakoutruimte op Verlaten.

Breakoutruimtes beëindigen

1. Klik rechtsboven in het venster Breakoutruimtes op Ruimtes sluiten .
  2. Klik in het meldingsvenster dat u ziet op Alle ruimtes sluiten.

Belangrijk: Deelnemers hebben 30 seconden om hun gesprek in de breakoutruimte af te ronden voordat ze automatisch worden verplaatst naar het hoofdgesprek.

Als u alle ruimtes wilt sluiten voordat de timer van 30 seconden afloopt, gaat u naar het deelvenster met breakoutruimtes en klikt u op Ruimtes sluiten

Voor deelnemers aan de vergadering

Deelnemen aan een breakoutruimte

De host van de vergadering maakt breakoutruimtes en nodigt u uit om eraan deel te nemen. De host kan tijdens de vergadering altijd deelnemen aan elke breakoutruimte.

1. Log op een computer of mobiel apparaat in op uw Google-account.
  2. Neem deel aan een vergadering op uw computer of in de mobiele Meet-app. Bekijk op welke manieren u als leerling kunt deelnemen aan een vergadering.
  3. Als de host u uitnodigt voor een breakoutruimte, ziet u een prompt op het scherm. Klik op Deelnemen. Als u op Annuleren klikt, blijft u in het hoofdgesprek.
    • Tip: Als u heeft ingebeld via uw telefoon, tikt u op *2 om naar de breakoutruimte te gaan, tussen breakoutruimten te schakelen of terug te keren naar het hoofdgesprek.
  4. In de breakoutruimte kunt u praten of chatten met de andere deelnemers.

Tips voor het gebruik van breakoutruimtes

• Als de host u naar een andere breakoutruimte verplaatst, ziet u een nieuwe prompt op het scherm. Klik op Deelnemen om naar de andere breakoutruimte te gaan.
  • Als de host een timer heeft ingesteld, ziet u de resterende tijd in de breakoutsessie bovenaan het scherm.
  • Als de host de breakoutsessie beëindigt of als deze afloopt, heeft u 30 seconden voordat uw microfoon en camera worden uitgezet en u automatisch naar het hoofdgesprek wordt verplaatst. U kunt de microfoon en camera weer aanzetten als de host dit toestaat.
  • Zo vraagt u om hulp tijdens een breakoutsessie:
    • Computer: Klik rechtsboven in het scherm op Vragen om hulp. Heeft u geen hulp meer nodig, dan klikt u op Vragen om hulp annuleren.
    • Mobiel: Tik rechtsonder op Menu Meer pijl-rechts Vragen om hulp. Als u geen hulp meer nodig heeft, tikt u op Vragen om hulp annuleren.
    • Gebruikers die inbellen, kunnen momenteel niet om hulp vragen.

Terug naar het hoofdgesprek

Tijdens een vergadering kunt u een breakoutruimte verlaten en teruggaan naar het hoofdgesprek.

• Op een computer: Klik bovenaan op Terug naar hoofdgesprek.
  • Op een mobiel apparaat: Tik bovenaan op Terug naar hoofdgesprek.

Als de host van de vergadering de breakoutsessie beëindigt, ziet u een prompt op het scherm om terug te gaan naar het hoofdgesprek. Tik of klik op de prompt of wacht tot u automatisch naar het hoofdgesprek wordt verplaatst.