Raskere, sikrere og bedre annonseopplevelser for forbrukere

17. mai 2018

Forbrukere har høye forventninger til raskere, sikrere og bedre digitale opplevelser. Dette betyr at det er viktigere enn noensinne for merkevarer å oppfylle disse forventningene.

I Google utvikler vi nye innovasjoner for å hjelpe Google Ads-annonsører med å lage en best mulig nettopplevelse for kundene sine.

Hastighet: forbedring av klikkmåling

Hastighet er viktig. Hvis innlastingen av mobilsider forsinkes med ett sekund, kan antallet konverteringer faktisk reduseres med 20 %.1 Det er derfor vi annonserte støtte for Accelerated Mobile Pages (AMP) som landingssider i Google Ads og utviklet nye verktøy som resultatkortet for nettstedhastighet på mobil og effektkalkulatoren. Du trenger bare å oppgi noen få opplysninger, så beregner verktøyet hvordan inntektene dine kan påvirkes hvis du forbedrer hastigheten til mobilnettstedet ditt.

En annen måte vi forbedrer hastigheten på mobilnettsteder på, er med parallellsporing (blogg | brukerstøtte) – som vi lanserte tidligere i år for annonsører som bruker systemer for klikkmåling. Hvordan forbedrer dette hastigheten? Etter et annonseklikk behandler nettlesere forespørsler om klikkmåling i bakgrunnen, noe som bidrar til at folk kan nå nettstedet ditt opptil flere sekunder raskere.2 Dette skaper bedre brukeropplevelser, noe som fører til flere konverteringer og mindre bruk av budsjettet på avviste klikk.

Fra og med 30. oktober 2018 kreves det parallellsporing for alle Google Ads-kontoer.For å komme i gang kan du aktivere det nå for Søkenettverk- og Shopping-kampanjene dine. Og selv om du ikke tenker å aktivere det i dag, bør du begynne å ta kontakt med leverandørene av klikkmålingsverktøyene du bruker for å forsikre deg om at de er klare for denne endringen. Ved å gjøre dette sikrer du at det ikke blir noen avbrudd for klikkmålingssystemene dine.

Hvis du har fått bekreftet at klikkmålingssystemet ditt allerede er kompatibelt, kan du velge parallellsporing fra «Innstillinger»-siden på kontonivå under «Sporing»-delen. Finn ut mer

Sikkerhet: fokus på HTTPS

Du ønsker at kundene dine skal ha en trygg og sikker opplevelse hver gang de bruker nettstedet ditt. Men det er fortsatt altfor mange merkevarer som fortsatt bruker ukryptert HTTP for å sende brukere til landingssidene sine. Det er derfor Google på det sterkeste anbefaler at nettsteder tar i bruk HTTPS-kryptering, som er bransjestandarden for å opprettholde sikkerheten og integriteten for data som overføres mellom nettleseren og nettstedet.

I løpet av det siste året har Chrome merket stadig flere HTTP-sider som «ikke sikker». Fra og med juli 2018, med lanseringen av Chrome 68, kommer Chrome til å merke alle HTTP-sider som «ikke sikker».

Behandling av HTTP-sider

For å sikre at brukerne dine fortsatt får en best mulig opplevelse av landingssiden din, har vi i tillegg iverksatt noen andre tiltak:

• Klikk på HTTP-søkeannonser blir automatisk viderekoblet til HTTPS når vi vet at nettstedet ditt foretrekker HTTPS, som vi begynner å lansere fra og med 11. juni.
  • Vi har lansert versjonslogg for annonser, slik at du som annonsør kan oppdatere nettadressen for landingssiden din fra HTTP til HTTPS uten å tilbakestille all resultatstatistikken din.
  • Vi begynner å advare annonsører i Google Ads når de bruker mindre sikre HTTP-adresser for landingssider i løpet av de neste ukene.

Vi håper at disse innovasjonene kommer til å hjelpe folk med å bruke nettet på en raskere, tryggere og sikrere måte.

Skrevet av Jon Diorio, Group Product Manager i Google Ads

1. «State of Online Retail Performance», Akamai, april 2017
2. Interne Google-data: Samlede anonymiserte data fra et utvalg brukere i Japan, India og USA som har klikket på en AdWords-annonse med sporing av nettadresser, august 2017