YouTube-mainosaineiston tulosten parantaminen kokeilujen avulla

6.4.2021

Tiedämme, miten merkittävästi mainosaineisto vaikuttaa myyntiin, ja siksi lanseeraamme Google Adsin videokokeilut maailmanlaajuisesti tulevien viikkojen aikana. Näitä kokeiluja on helppo luoda, ja ne tuottavat nopeasti tuloksia, joita voit hyödyntää mainonnassasi. Olipa tavoitteenasi sitten ymmärtää eri videomainosten vaikutusta Brand Liftiin, konversioihin tai CPA-hintoihin, voit nyt kokeilujen avulla tehdä perustellumpia päätöksiä, jotka parantavat tuloksiasi YouTubessa.

Teimme vuosina 2019 ja 2020 maailmanlaajuisia tutkimuksia mainostajista, jotka käyttivät mainosaineistokokeiluja mainonnan suppilon alkuosan vaikutuksen optimoimiseen. Tulosten mukaan paremmin toimivan mainosaineiston käyttäminen johti 60 % parempaan mainoksen muistamiseen. Lisäksi ne mainostajat, jotka optimoivat kokeilujen avulla mainonnan suppilon loppuosan tulokset, saivat 30 % matalamman CPA-hinnan mediaanin paremmin toimivalla mainosaineistolla. (Onnistuneet kokeilut olivat niitä, joissa kokeiluryhmien välillä oli merkittävä ero Brand Lift ‑mittarissa.)

Mainosaineistotestissä samalle yleisölle kohdistetaan kaksi selvästi erilaista videomainosta. Voit kokeilla erilaisia visuaalisia kielielementtejä muuttamalla esimerkiksi rajausta, tahtia, kirkkautta tai tekstiä. Näin teki Intiassa toimiva henkivakuutusyhtiö Aegon Life. Kokeilemalla erilaisia tekstin peittokuvia yhtiö onnistui saamaan 139 % enemmän konversioita ja 23 % alhaisemman CPA-hinnan.

Tässä on kolme helppoa kokeilua, jotka perustuvat videomainosten parhaisiin käytäntöihimme ja joiden avulla voit löytää itsellesi sopivimmat mainontatavat YouTubessa:

1. Suurenna tekstiä. Parantaako tekstielementtien (myös logojen) suurentaminen bränditietoisuutta?
  2. Tiivistä rajausta. Saako tärkeiden asioiden (ihmisten tai tuotteiden) lähikuvien esittäminen aikaan enemmän harkintaa?
  3. Tee ostamisesta helppoa. Saako videon alussa oleva toimintakehotus aikaan enemmän konversioita kuin videon lopussa oleva toimintakehotus?

Voit luoda onnistuneen videokokeilun seuraamalla tämän ohjekeskuksesta löytyvän oppaan ohjeita.

Kirjoittaja: Ammar Ibrahim, Product Manager, YouTube Ads