Hoe de mobiele app van Gemini kan helpen als je telefoon is vergrendeld

Als de instelling voor je vergrendelscherm aanstaat, kan Gemini snelle spraakopdrachten uitvoeren terwijl je telefoon vergrendeld is. Als je 'Hey Google' zegt of Gemini activeert door te tikken wanneer je telefoon vergrendeld is, kun je dingen doen als:

• wekkers instellen, stoppen en snoozen,
  • timers instellen en stoppen,
  • media bedienen, zoals een nummer op pauze zetten,
  • bepaalde functies van de telefoon bedienen, zoals de zaklamp aanzetten en het volume wijzigen.

Belangrijk: Je mobiele app van Gemini kan sommige taken niet uitvoeren die de Google Assistent wel kan uitvoeren op het vergrendelscherm, zoals berichten lezen of vragen beantwoorden. In deze gevallen moet je je telefoon ontgrendelen.

Opmerking: Reacties op het vergrendelscherm werken anders als de Google Assistent je primaire assistent is. Meer informatie over hoe reacties op het vergrendelscherm werken voor de Google Assistent

Zet de instelling van het vergrendelscherm van je mobiele app van Gemini aan of uit

1. Open Gemini op je Android-telefoon.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen.
  3. Tik op Functies mogelijk gemaakt door Google en dan Vergrendelscherm.
    • Om toegang te krijgen tot het menu met functies van de Google Assistent, zet je indien nodig eerst Functies van de Google Assistent gebruiken aan.
  4. Zet Reacties op het vergrendelscherm aan of uit.