Voeg geen persoonlijke of gevoelige gezondheidsinformatie toe, zoals stap-, calorie-, hartslag-, slaap- of trainingsgegevens, of informatie over de gezondheid van het hart wanneer u vragen stelt in de Community.

Je profiel en doelen updaten

Je kunt profielgegevens (zoals je lengte, gewicht en gender) opgeven zodat je fitnessgegevens nauwkeuriger worden. Je kunt ook een persoonlijk fitnessdoel instellen. Als je een Wear OS-smartwatch hebt, kun je voor elke training een doel instellen.

Tip: Als je de afgelegde afstand en het aantal verbrande calorieën wilt bekijken, moet je je profiel invullen.

Stap 1: Geef je lichamelijke gegevens op

1. Open de Google Fit-app Google Fit op je telefoon.
  2. Tik onderaan op Profiel.
  3. Geef je lengte, gewicht en gender op.

De eenheden voor gewicht, lengte en afstand wijzigen

1. Tik bovenaan in het gedeelte Profiel op Instellingen Instellingen.
  2. Selecteer je meeteenheden bij Eenheden.

Stap 2: Maak een persoonlijk fitnessdoel

Belangrijk: Je begint met de standaard dagelijkse doelen die je hebt geselecteerd toen je de Fit-app voor het eerst hebt gebruikt. De app past je doelen aan op basis van je activiteit. Je kunt ook je eigen doelen instellen.

1. Open de Google Fit-app Google Fit op je telefoon.
  2. Tik onderaan op Profiel.
  3. Geef je gewenste doelen voor stappen en hartpunten op.

Meldingen krijgen om je doelen te bereiken

Je kunt meldingen en tips ontvangen op je Android-apparaat om je doelen voor hartpunten en stappen te bereiken.

Typen meldingen

Je kunt kiezen welke meldingen je wilt ontvangen:

• Tips voor activiteiten: Helpen je aan de aanbevelingen voor lichamelijke activiteit te voldoen.
  • Tips voor doelvoortgang: Helpen je bij het behalen van je activiteitsdoelen.
  • Doelaanpassing: Suggesties om je doelen te verhogen of te verlagen.
  • Voltooide doelen: Wordt geüpdatet als je je dagelijkse doelen bereikt.

Coachingsberichten in- of uitschakelen

Belangrijk: Als je coachingsberichten wilt krijgen, moet je meldingen van de Google Fit-app toestaan op je Android-apparaat.

1. Open de Google Fit-app Google Fit op je Android-telefoon.
  2. Tik rechtsonder op Profiel.
  3. Tik rechtsboven op Instellingen Instellingen.
  4. Tik onder Meldingen op Coachingsberichten.
  5. Tik op de meldingen die je wilt in- of uitschakelen.

Een trainingsdoel maken op je smartwatch

1. Als het scherm is gedimd, tik je erop om het horloge te activeren.
  2. Start een training in Google Fit.
  3. Kies een type training.
  4. Tik op Doelen  en kies een doeltype.
  5. Stel je doel in en tik op Klaar Gereed.
  6. Start je training.

Tip: Op het scherm van je horloge zie je een voortgangsbalk. Je krijgt een melding als je je doel hebt bereikt.