Voeg geen persoonlijke of gevoelige gezondheidsinformatie toe, zoals stap-, calorie-, hartslag-, slaap- of trainingsgegevens, of informatie over de gezondheid van het hart wanneer u vragen stelt in de Community.

Hoe locatie bijhouden werkt met je Google Fit-gegevens

Google Fit kan de locatiegegevens van je apparaat verzamelen als je fysiek actief bent, om de afstand te berekenen en een kaart van je activiteit te maken in het Google Fit-dagboek. Je kunt locatietracking op elk gewenst moment in- of uitschakelen in Google Fit.

Hoe activiteit bijhouden op een kaart werkt
Als je voor het eerst 'Automatisch bijhouden' inschakelt of handmatig een activiteit bijhoudt, vraagt Google Fit toestemming om locatiegegevens van je apparaat te verzamelen. Hiermee kan Google Fit beter de afstand berekenen en een kaart van je activiteit maken in het Google Fit-dagboek. Als je automatisch bijhouden aanzet en Google Fit toestemming geeft om apparaatlocatiegegevens te verzamelen, kan Fit deze gegevens automatisch verzamelen. Meer informatie over Automatisch bijhouden
Hoe we je gegevens beschermen

Google Fit biedt je analyses, tracking en activiteitsgeschiedenis. Je Google Fit-gegevens worden beveiligd opgeslagen op de servers van Google. Als je je apparaat kwijtraakt of wijzigt, wordt er een back-up van je gegevens gemaakt op de servers van Google.

Gekoppelde apps hebben geen toegang tot de apparaatlocatiegegevens die worden verzameld door Google Fit.

Jij hebt de controle

Als je Google Fit instelt op je apparaat, kun je kiezen of je locatietracking wilt inschakelen voor automatisch bijgehouden activiteiten. Je kunt locatietracking op elk gewenst moment in- of uitschakelen in de Google Fit-app.

Je kunt ook op elk gewenst moment de locatiegegevens van je apparaat verwijderen. Als je een dagboeksessie verwijdert, worden de locatiegegevens voor die sessie verwijderd.

Belangrijk: Apparaatinstellingen verschillen per telefoon en Android-versie. Neem contact op met de fabrikant van het apparaat voor meer informatie.

Stap 1: Locatietracking op je apparaat beheren

1. Open Google Fit Google Fit.
  2. Tik onderaan op Profiel.
  3. Tik bovenaan op Instellingen Instellingen.
  4. Schakel onder 'Voorkeuren voor bijhouden' Kaarten voor alle activiteiten opnemen in of uit.

Stap 2: Opties voor locatietracking selecteren

1. Open Instellingen Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Google Fit Google Fit.
  3. Tik op Rechten en dan Locatie.
  4. Kiezen hoe je je locatie wilt bijhouden:
    • Toestaan of Altijd toestaan: Google Fit houdt je locatie bij als de app niet is geopend om je activiteit te registreren zodra je actief bent.
    • Alleen toestaan bij gebruik van de app: Google Fit houdt je locatie alleen bij als de app is geopend en je een activiteit bijhoudt.
    • Weigeren: Locatietracking wordt uitgeschakeld.

Op je Wear OS-smartwatch

Belangrijk: Op Wear OS houdt Google Fit je locatie alleen bij als je ervoor kiest een training handmatig bij te houden.
  1. Als het scherm is gedimd, tik je erop om het horloge te activeren.
  2. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  3. Tik op Instellingen en dan Apps en meldingen en dan App-rechten en dan Systeem-apps.
  4. Tik op Google Fit Google Fit.
  5. Schakel Locatie in of uit.