Duo is geüpgraded naar Meet, dé app voor videogesprekken en vergaderingen. Meer informatie

Google Meet-functies gebruiken in de Google Duo-app

Google Duo is geüpgradet en bevat nu functionaliteit voor zowel videogesprekken als vergaderingen. Je kunt op de volgende manieren in Duo communiceren:

• 1-op-1 en groepsvideogesprekken: De klassieke Duo-functionaliteit waarbij je een nummer of groep rechtstreeks belt met end-to-end versleuteling.
  • Vergaderen: Hiermee kun je een Google Meet-vergadering met cloudversleuteling maken of er via een link aan deelnemen. Meet-vergaderingen vinden plaats in de Duo-app.

De beschikbare functies en versleutelmethoden voor videogesprekken en vergaderingen zijn verschillend.

Belangrijk: Je moet ingelogd zijn op een Google-account om vergaderfuncties te proberen. Accounts met alleen een telefoonnummer kunnen geen vergaderingen gebruiken.

Je kunt de Google Meet-functies gebruiken in de Google Duo-app op je Android- of iOS-apparaat. Je kunt ook nog steeds onbeperkt videobellen met de Duo-app op je telefoon, zonder tijdslimieten. Als je een videogesprek wilt starten, selecteer je een contact of groep of voer je een nummer in. Meer informatie over hoe je kunt bellen met Google Duo

Op het startscherm van Duo staan geplande vergaderingen voor je account en een lijst met onlangs gebelde contacten. Je kunt hier ook naar contacten zoeken die via je apparaat gesynchroniseerd zijn met de Duo-app. Meer informatie over hoe je contacten vindt en uitnodigt in de Duo-app

Als je videobelt via Duo, gebruik je dezelfde functies voor videogesprekken die je altijd al in Duo gebruikte. Als je een vergadering maakt, plant of eraan deelneemt via de Duo-app, heb je toegang tot de volgende vergaderfuncties:

Meer informatie over wijzigingen in Google Duo

Belangrijk: Welke vergaderfuncties je kunt gebruiken hangt af van je huidige Google Meet-abonnement. Meer informatie over premium Meet-functies voor Google Workspace-versies

Een vergadering maken of plannen in Google Duo

Zorg dat je de nieuwste versie van de Duo-app hebt.

1. Open de Duo-app Duo
  2. Tik rechtsonder op Nieuw.
  3. Selecteer een optie:
    • Nieuwe vergadering maken :
      1. Selecteer een optie om de link voor de vergadering te delen:
        • Kopiëren
          • Verstuur daarna de link, bijvoorbeeld via e-mail of sms.
        • Delen Share
      2. Tik op Deelnemen aan vergadering  om deel te nemen aan de vergadering die je net hebt gemaakt.
    • Plannen in Google Agenda:
  • Belangrijk: Als je op deze optie tikt in Duo, wordt de Google Agenda-app geopend en krijg je een bewerkbare afspraak te zien.
  1. Open de afspraak in je Google-agenda om de titel of de tijd van een afspraak te veranderen, gasten toe te voegen en meer.
  2. Tik rechtsboven op Opslaan.
  3. Gebruik de terugknop van je apparaat om terug te gaan naar de Duo-app Duo.
  4. Open de vergadering via het startscherm van de Duo-app of via de vergaderingslink in je agenda-afspraak.

Deelnemen aan een vergadering

1. Open de Duo-app Duo.
  2. Tik onder Vergaderingen op de naam van de vergadering.
  3. Tik op Deelnemen.

Meet-functies vinden in de Duo-app

Belangrijk: Je ziet alleen aankomende vergaderingen in de app als er vergaderingen voor je account zijn gepland.

• De functies van Google Meet worden via app-updates toegevoegd aan de Google Duo-app.
  • Als je Duo gebruikt met een zakelijk account maar Meet uitstaat in je domein, kun je de Meet-functies niet gebruiken in de Duo-app.
  • Als je alleen met een telefoonnummer bent geregistreerd, voeg je een e-mailadres toe om vergaderingen te maken.

Meer informatie over privacy in Duo-gesprekken en -vergaderingen

Duo gebruikt end-to-end versleuteling voor 1-op-1 en groepsvideogesprekken, en cloudversleuteling voor vergaderingen die worden gevoerd of gemaakt in Duo, zodat je gesprekken privé blijven.

• Alleen de mensen in een gesprek of vergadering weten wat er wordt gezegd of getoond.
  • Google kan de audio en video van je gesprek of vergadering niet zien, horen of opslaan.

Voor 1-op-1 en groepsvideogesprekken gebruikt Duo end-to-end versleuteling. End-to-end versleuteling is een standaard beveiligingsmethode waarmee communicatiegegevens worden beschermd. Deze versleuteling is in elk Duo-gesprek ingebouwd, dus je hoeft de functie niet zelf aan te zetten en deze kan niet worden uitgezet.

Vergaderingen in Duo zijn niet end-to-end versleuteld. Voor vergaderingen wordt cloudversleuteling gebruikt zodat je meer functies kunt gebruiken, zoals chat en live ondertiteling. Meer informatie over versleuteling van gesprekken en vergaderingen in Google Duo

Andere leden van de vergadering zien de naam en voornaamwoorden van je Google-account. Wijzig hier je afbeelding, naam en andere informatie in je Google-account.

Mensen die je eerder hebt geblokkeerd in Duo, kunnen deelnemen aan Meet-vergaderingen. Meer informatie over wie kan deelnemen aan je vergaderingen