De taal of de stem wijzigen voor gesproken tekst

Je kunt de stem aanpassen die tekst voorleest.

De taal of de stem wijzigen voor Selecteer om uitgesproken te worden

Belangrijk: Als je de taal- of spraakinstellingen wijzigt voor Selecteer om voor te lezen, wijzig je ze voor alle producten met Selecteer om voor te lezen, zoals de schermlezer.

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
    • Of druk op Alt + Shift + s.
  2. Selecteer Instellingen en dan Toegankelijkheid en dan Tekst-naar-spraak.
  3. Selecteer bij Tekst-naar-spraak de optie Spraakinstellingen voor tekst-naar-spraak.
  4. Zet Selecteer om voor te lezen aan.
  5. Selecteer Instellingen voor Selecteer om voor te lezen.
  6. De taal of de stem wijzigen voor Selecteer om voor te lezen:
    • De taal en voorkeursstem wijzigen: Selecteer onder Spraak de taal en het type stem die je wilt horen.
    • Wijzigen in natuurlijke stem: Als je een realistischere, levensechte stem wilt gebruiken, zet je Natuurlijke stem gebruiken als het apparaat online is aan.
      • Als je een natuurlijke stem selecteert, wordt de door jou geselecteerde tekst naar Google gestuurd om de stem te verwerken.

Tip: Zelfs als je de taal wijzigt in de instellingen voor tekst-naar-spraak, moet je de systeemtaal van je Chromebook wijzigen om in een andere taal te lezen. Je kunt de systeemtaal wijzigen in de instellingen van je Chromebook, onder Talen en invoer.

De taal van je Chromebook beheren

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
    • Of druk op Alt + Shift + s.
  2. Selecteer Instellingen en dan Geavanceerd en dan Talen en invoer.
  3. Selecteer Talen onder Talen en invoer.
  4. Selecteer naast Apparaattaal de optie Wijzigen.
  5. Selecteer de voorkeurstaal voor je apparaat.
  6. Selecteer Bevestigen en opnieuw opstarten.

Tip: Je kunt ook de voorkeurstaal van websites wijzigen en de taal van je Google-account wijzigen.

De taal, de stem of het volume wijzigen voor Tekst-naar-spraak

1. Selecteer rechtsonder de tijd of druk op Alt + Shift + s.
  2. Selecteer Instellingen en danToegankelijkheid.
  3. Selecteer bij Tekst-naar-spraak de optie Spraakinstellingen voor tekst-naar-spraak.
    • Selecteer onder Spraakengines de optie Instellingen en kies een stem:
      • Chrome OS TTS: Stemmen klinken menselijker en zijn zeer responsief.
      • eSpeak: Stemmen klinken meer als een computer en zijn beschikbaar in een groter aantal talen.
    • Kies onder Spraakeigenschappen de gewenste opties voor spreeksnelheid, toonhoogte en volume.

Tip: Als je natuurlijk klinkende stemmen wilt installeren, selecteer je Instellingen naast Ingebouwde tekst-naar-spraak-extensie van ChromeOS. Selecteer naast de gewenste taal de optie Installeren.