Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Over e-mailgeverifieerde en domeingeverifieerde accounts

Als je je aanmeldt voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser of een proefperiode voor Chrome Enterprise voor ChromeOS-apparaten, kun je deze producten gebruiken met e-mailgeverifieerde of domeingeverifieerde accounts.

E-mailgeverifieerde accounts

• Voordat je bij een geautoriseerde partner een aankoop doet, moet je je account overzetten naar de partner. Als je er een wilt vinden die bij jouw organisatie past, ga je naar de Partners-directory.
  • Je moet gebruikers uitnodigen, niet maken.
  • Gebruikers hebben alleen toegang tot apps en services die beschikbaar zijn voor de organisatie.
  • Hoofdbeheerder is de enige beschikbare beheerdersrol. Aangepaste rollen en gedetailleerde rechten zijn alleen beschikbaar voor domeingeverifieerde accounts.
  • Je kunt de gebruikerservaring alleen beheren voor services binnen de abonnementen van de organisatie.
  • Je kunt pas Google Groepen voor bedrijven maken als je domeineigendom is bevestigd. Dit kan gevolgen hebben voor groepsgebaseerd beleid. Zie Aan de slag met het beheer van groepen voor een organisatie voor meer informatie.
  • Ideaal voor beheerde gastsessies, kiosksessies of sessies waarvoor geen gebruikers- of groepsbeheer is vereist.

Domeingeverifieerde accounts

• Je kunt gebruikers en groepen maken en beheren per organisatie-eenheid. Je kunt ook groepsgebaseerd beleid toepassen om je organisatie nog meer aan te passen.
  • Je hebt meer opties om extra licenties en functies te kopen voor je organisatie.
  • Je kunt beheerders maken met systeemrollen of aangepaste rollen met gedetailleerde rechten voor de Beheerdersconsole.
  • Je kunt Chrome-profielbeleid toepassen in de Chrome-browser voor Windows, Mac en Linux. Zie Meer informatie over Chrome-beleidsbeheer.
  • Je kunt je organisatie makkelijk upgraden naar Google Workspace.

Teams samenvoegen na domeinverificatie

Als er andere teams zijn die e-mailgeverifieerde Chrome Enterprise gebruiken in je domein, kun je deze samenvoegen met jouw team door je domeineigendom te bevestigen. Jouw team wordt dan de organisatie op het hoogste niveau en de andere teams worden onderliggende organisatie-eenheden.

Zie Je domeineigendom bevestigen om meer functies toe te voegen (voor e-mailgeverifieerde services) voor instructies.

Houd rekening met het volgende als je teams samenvoegt:

Voor de beheerde Chrome-browser

• Je moet de Servicevoorwaarden voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser hebben geaccepteerd om de Chrome-browser voor alle teams te beheren.
  • Beheerde browsers die zijn ingeschreven bij de organisatie op het hoogste niveau, blijven in dezelfde organisatiestructuur staan. Alle beheerde browsers die zijn ingeschreven voor andere teams worden echter samengevoegd in de nieuwe organisatie op het hoogste niveau.
  • Inschrijftokens uit jouw organisatie blijven actief in de nieuwe organisatiestructuur. Alle inschrijftokens van andere teams worden echter ingetrokken en de geschiedenis van inschrijftokens wordt niet overgezet. Als je nieuwe browsers wilt inschrijven of bestaande browsers opnieuw wilt inschrijven, moet je nieuwe tokens maken voor de samengevoegde teams. Zie Cloudbeheerde Chrome-browsers inschrijven voor meer informatie.
  • Als beheerders de geschiedenis van de gegevens van hun organisatie willen bewaren, kunnen ze het volgende exporteren:

Voor ingeschreven ChromeOS-apparaten

Het volgende geldt als meerdere e-mailgeverifieerde teams bij dezelfde domeinnaam horen:

• Het beleid en de organisatiestructuur van jouw team, het team dat het domeineigendom bevestigt, worden bewaard.
  • De apparaten die zijn ingeschreven voor de e-mailgeverifieerde teams die worden samengevoegd, worden in de organisatie op het hoogste niveau geplaatst.
  • De beleidsinstellingen van de teams die worden samengevoegd met jouw team worden geüpdatet, zodat deze overeenkomen met die van de nieuwe bovenliggende organisatie-eenheid.
  • Je moet de zero-touch enrollment-tokens voor registratie vooraf updaten nadat de teams zijn samengevoegd. Net als ingeschreven apparaten worden bestaande vooraf ingeschreven apparaten in de organisatie op het hoogste niveau geplaatst.