Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Deelnemen aan uw beheerde Chrome-organisatie

Als u deelneemt aan uw Chrome-organisatie, kunt u met uw Google-account inloggen bij Chrome en op ChromeOS-apparaten die uw organisatie beheert. Uw beheerder kan bepaalde functies instellen of beperken, extensies installeren, activiteit controleren en beheren hoe u Chrome gebruikt. Zo kunt u in alle Chrome-browsers en op alle ChromeOS-apparaten op dezelfde manier werken.

Beheerdersinstellingen worden toegepast als u inlogt op uw account binnen uw organisatie op ChromeOS-apparaten.

Beheerdersinstellingen en -beleid worden in de volgende gevallen niet toegepast:

• Als u inlogt op een Google-account buiten uw organisatie, zoals een persoonlijk Gmail-account.
  • Als u inlogt op een ChromeOS-apparaat als gast.

Wat gebeurt er als u deelneemt

Als u de uitnodiging om deel te nemen aan een Google-service accepteert, maakt u een Google-account (als u er nog geen heeft).

Als u al een Google-account heeft

Als u deelneemt aan uw Chrome-organisatie met een adres dat al Google-services gebruikt, gebeurt het volgende:

U raakt de toegang tot bepaalde Google-services kwijt

U kunt bijvoorbeeld services zoals YouTube, Google Ads en Google Analytics niet gebruiken met het account waarmee u deelneemt aan uw beheerde Chrome-organisatie.

Uw Chrome-gegevens worden beheerd

Uw beheerder beheert informatie in uw Chrome-profiel, zoals wachtwoorden, bookmarks en geschiedenis.

U kunt uw gegevens opslaan voordat u deelneemt

Als u persoonlijke gegevens wilt blijven beheren in services die niet beschikbaar zijn in de beheerde versie van Chrome, voert u een van de volgende acties uit:

Als uw account wordt verwijderd uit Chrome, krijgt u uw gegevens terug

Als uw beheerder uw Google-account later weer verwijdert uit de Chrome-organisatie, kunt u weer services gebruiken die niet beschikbaar waren in de beheerde versie van Chrome. De gegevens in deze services worden weer beschikbaar (deze blijven bewaard in uw account).

Uw beheerder kan uw Google-account overzetten naar een beheerd account

Als een beheerder extra zakelijke functies voor Chrome Enterprise of een andere Google-service ontgrendelt (door het eigendom van de domeinnaam van uw organisatie te bevestigen), wordt uw Google-account omgezet naar een beheerd account.

U krijgt een melding nadat het account is omgezet. U kunt dan met deze beheerder bespreken welke mogelijkheden er zijn voor uw account en gegevens.

Heeft u problemen met het deelnemen?

U heeft een conflicterend account

Als u een nieuw Google-account maakt wanneer u deelneemt aan een Google-service, moet u zorgen dat u zich niet eerder heeft aangemeld voor een Google-service met hetzelfde zakelijke e-mailadres. Anders ziet u de foutmelding 'Dit e-mailadres is al in gebruik.'

Als u uw zakelijke e-mailadres wilt gebruiken voor een Google-service, moet u het adres verwijderen uit het eerder gemaakte account door uw gebruikersnaam te wijzigen. Dit kan op 2 manieren.

Als u een van beide acties heeft uitgevoerd en uw zakelijke e-mailadres niet meer is verbonden met een Google-account, kunt u zich met dit adres aanmelden voor een Google-service.

Ga naar Uw Google-gegevens downloaden als u gegevens wilt verplaatsen tussen uw oude Google-account en uw nieuwe account voor een Google-service (per product).

Uw uitnodiging is verlopen
Een beheerder kan besluiten uw uitnodiging te annuleren voordat u deelneemt aan de Google-service. Als u nog steeds wilt deelnemen, vraagt u de beheerder u een nieuwe uitnodiging te sturen.
U heeft een melding gekregen dat u niet kunt deelnemen aan meer dan één team
U bent al gekoppeld aan een Google-service en uw Google-account kan slechts aan één service worden gekoppeld. Als u wilt deelnemen aan een ander team in een Google-service, vraagt u uw huidige beheerder om uw account uit uw huidige Google-service te verwijderen. Vraag vervolgens de beheerder van het team waaraan u wilt deelnemen om u een nieuwe uitnodiging te sturen.

Nadat u deelneemt aan uw Chrome-organisatie

Checken of uw ChromeOS-apparaat wordt beheerd

U kunt checken of uw ChromeOS-apparaat wordt beheerd en informatie bekijken over het domein of de gebruiker die uw account beheert. U kunt ook zien welk beleid is ingesteld voor uw apparaat. Zie Bekijken of uw Chromebook wordt beheerd voor meer informatie.

Controleren welke extensies zijn geïnstalleerd

Als u wilt checken welke extensies uw organisatie heeft ingesteld in de browser, klikt u in het Chrome-menu op Beheerd door je organisatie.

U kunt ook chrome://management in de adresbalk typen en op Enter drukken.

Controleren welk beleid is ingesteld

Als uw browser wordt beheerd, kunt u bekijken welk beleid uw organisatie heeft ingesteld.
Open Chrome .
Typ chrome://policy in de adresbalk en druk op Enter.
Google en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.