Je startscherm voor Android TV aanpassen

Op het startscherm van je Android TV kun je browsen door series en films om te bekijken. Je ziet series en films die je hebt gestart, aanbevolen video's en gepersonaliseerde aanbevelingen. Je kunt sommige van deze opties wijzigen.

Belangrijk: Niet alle Android TV's hebben deze instellingen.

De instellingen voor het startscherm wijzigen

Kanaalrijen toevoegen, verwijderen en opnieuw ordenen

Rijen toevoegen of verwijderen

1. Ga op je Android TV naar het startscherm. Selecteer bovenaan Instellingen.
  2. Selecteer Apparaatvoorkeuren en dan Startscherm.
  3. Kies Kanalen aanpassen.
  4. Selecteer een kanaal om aan of uit te zetten.

Rijen opnieuw ordenen

1. Scroll op het tabblad Home omlaag naar de rij die je wilt verplaatsen.
  2. Gebruik de D-pad van je afstandsbediening om 2 keer naar links te scrollen.
  3. Selecteer Opnieuw ordenen reorder.
  4. Verplaats de rij naar de gewenste plek en druk daarna op de middelste D-padknop.
Voorgestelde series en films beheren

Belangrijk: Op het tabblad Home vind je suggesties voor films en series om te bekijken. Deze suggesties zijn gebaseerd op trending content of worden gesponsord door mediapartners. Ze kunnen niet worden uitgezet.

Betere suggesties krijgen

1. Ga op je telefoon of computer naar google.com.
  2. Check rechtsboven of je bent ingelogd op hetzelfde account als op je Android TV.
  3. Zoek naar wat je kunt bekijken.
  4. Klik bovenaan de zoekresultaten op Services.
  5. Selecteer je abonnementen in de lijst. Je krijgt suggesties van deze services in de tips van Google Play en in andere Google-producten. Meer informatie over aanbevelingen voor tv-programma's en films
  6. Klik op Opslaan.

Audio- en videovoorbeelden uitzetten

1. Ga op je Android TV naar het startscherm. Selecteer bovenaan Instellingen.
  2. Selecteer Apparaatvoorkeuren en dan Startscherm.
  3. Zet Videovoorbeelden inschakelen of Audiovoorbeelden inschakelen uit.

Meer informatie over gesponsorde suggesties

1. Ga naar de advertentie waarover je meer informatie wilt.
  2. Houd Selecteren op je afstandsbediening ingedrukt.
  3. Selecteer Waarom deze advertentie?

Tip: Meer informatie over advertenties op Android TV

Gepersonaliseerde aanbevelingen beheren
Belangrijk: Onder Ontdekken vind je gepersonaliseerde aanbevelingen op basis van onder meer de services die je gebruikt, je kijkactiviteit en je kijklijst. Meer informatie over aanbevelingen voor films en tv-programma's

Persoonlijke aanbevelingen instellen

1. Ga naar Ontdekken.
  2. Selecteer Aan de slag.
  3. Log in op je Google-account. Aanbevelingen worden gebaseerd op de activiteit van dit account.
  4. Selecteer Aanzetten als je 'Web- en app-activiteit inschakelen' ziet. Meer informatie over Web- en app-activiteit
  5. Selecteer de services die je gebruikt om films en series te bekijken en dan Bevestigen.
    • Sommige services zijn standaard geselecteerd, waaronder services die aan je account zijn gekoppeld.

Gepersonaliseerde aanbevelingen uitzetten

1. Ga op je Android TV naar het startscherm. Selecteer bovenaan Instellingen.
  2. Selecteer Apparaatvoorkeuren en dan Startscherm.
  3. Selecteer onder Ontdekken de optie Uitloggen en dan Ja, uitloggen.
Je kijklijst beheren

Als je series of films later wilt bekijken, kun je ze toevoegen aan je kijklijst. Deze titels komen als een rij op het tabblad Ontdekken te staan.

1. Browse op het tabblad Ontdekken naar de titel die je wilt toevoegen aan je kijklijst.
  2. Open de detailpagina van de titel.
  3. Selecteer Kijklijst .
Tip: Als je content toevoegt aan je kijklijst, kun je deze vinden op elk apparaat waarop je inlogt.
Apps toevoegen en vinden
Op het tabblad Apps zie je alle apps die je hebt geïnstalleerd. Als je een app wilt kiezen, selecteer je de app met de D-pad op je afstandsbediening. Meer informatie over hoe je apps downloadt en beheert
Wat je op je startscherm ziet

Bovenaan vind je verschillende tabbladen waar je naartoe kunt gaan:

• Zoeken: Spreek of typ je zoekopdracht. Meer informatie over de Google Assistent op Android TV
  • Home: Vind snel voorgestelde content, apps die je hebt gedownload en films en series die je nog niet helemaal hebt bekeken.
  • Ontdekken: Krijg gepersonaliseerde aanbevelingen op basis van je kijkgeschiedenis, interesses en nieuwe trends.
  • Apps: Vind alle apps die je hebt gedownload en voorgestelde apps. Meer informatie over hoe je apps downloadt
  • Instellingen: Wijzig de instellingen voor je account of je apparaat.