Schermen en apps in Android Auto

Bekijk hoe het scherm van Android Auto eruitziet en waar je alles kunt vinden.

1. App Launcher: Als je andere apps wilt openen, tik je op de App Launcher . Daar vind je de bekende app-iconen.

2. Microfoon: Een manier om met Google te praten, is door op de microfoon Spreken te tikken. Je kunt ook tegen Google praten door 'Hey Google' te zeggen. Sommige auto's hebben ook een spraakopdrachtknop op het stuur. Deze kun je ingedrukt houden om met Google te praten. Check de gebruikershandleiding of neem contact op met de fabrikant van je auto voor meer informatie.

3. Recente apps: Hier vind je de meest recent gebruikte apps voor navigatie, media en communicatie, en nog een app.

4. Statusgedeelte: Hier zie je de tijd, de signaalsterkte en de batterijstatus. De cirkel met een cijfer wordt getoond en geeft aan hoeveel gemiste gesprekken, berichten of meldingen je hebt in het meldingencentrum. Tik op de cirkel voor toegang tot het meldingencentrum.

App Launcher

Zo ziet de App Launcher eruit.

Je kunt zien dat meerdere iconen de Google Assistent-badge hebben. Als je op het icoon tikt, voert de Assistent de taak uit, zoals: het weerbericht geven, het nieuws voorlezen of een herinnering voor je instellen.

1. Als je de App Launcher opent, toont deze locatie het dashboardicoon . Hiermee kun je teruggaan naar het Android Auto-dashboard.
Als je de mediabediening en navigatie-instructies wilt bekijken terwijl je een app op volledig scherm gebruikt, zet je Snelle bedieningselementen voor apps tonen aan in de instellingen van Android Auto Instellingen op je telefoon.