Google Play Affiliates-campagnes bijhouden

U kunt een unieke verwijzing naar uw partner-URL's toevoegen om Google Play Affiliates-campagnes beter te kunnen bijhouden.

Hoe het werkt

Als u een specifieke campagne wilt bijhouden, moet u een aangepaste parameter toevoegen aan het einde van de Google Play Store-URL van het item dat u promoot. Deze parameter wordt de PCamRefID genoemd.

Nadat u de PCamRefID-parameter heeft gemaakt en deze aan uw URL heeft toegevoegd, kunt u meer gedetailleerde klik- en conversiestatistieken bekijken voor verschillende campagnes binnen dezelfde Google Play-branche.

Technische richtlijnen

Uw PCamRefID is een niet-gecodeerde tekenreeks die u zelf maakt. Hier volgen enkele technische richtlijnen voor het opstellen van uw PCamRefID:

• De tekenreeks mag het volgende bevatten: cijfers, letters, koppeltekens (-), punten (.) en plustekens (+).
    • Opmerking: We raden u aan koppeltekens (-) te gebruiken in plaats van underscores (_) in uw URL's.
  • De tekenreeks mag het volgende niet bevatten: scheidingstekens zoals komma's (,), aanhalingstekens(") en haakjes (()).
  • De tekenreeks mag niet langer zijn dan vijftig tekens. Tekenreeksen met meer dan vijftig tekens worden ingekort.
  • De tekenreeks is hoofdlettergevoelig. Houd hier dus rekening mee wanneer u letters gebruikt.
    • Opmerking: De PCamRefID-parameter zelf is niet hoofdlettergevoelig.
  • Als de URL van de Play Store al een vraagteken bevat, moet u de PAffiliateID en PCamRefID toevoegen met een en-teken (&).
  • Een campagne moet ten minste tien klikken per dag genereren voor die campagne-ID om klikken in rapportagegegevens weer te geven.
  • Een campagne moet ten minste tien conversies per dag genereren voor die campagne-ID om conversies in rapportagegegevens weer te geven.

Uw PCamRefID instellen

We raden u aan een van de volgende elementen in uw tekenreeks op te nemen:

• Kanaal: Dit geeft aan waar uw campagne wordt weergegeven: android, desktop, web, facebook of twitter.
  • Campagne: Als uw campagne is gerelateerd aan een speciaal evenement, zoals de Grammy's of de Oscars, kunt u de volgende tekenreeks opnemen: grammys of oscars.
  • Content: Informatie met betrekking tot de daadwerkelijke content die door uw campagne wordt gepromoot, zoals de naam van de artiest, de titel van het album of de filmregisseur.
  • Bron: De naam van de adverteerder, site of publicatie die verkeer naar uw property verzendt: google, billboard of cosmopolitan.

Als uw campagne bijvoorbeeld een Smash Mouth-album op Twitter promoot omdat het is genomineerd voor een Grammy, kan uw PCamRefID het volgende zijn: smash+mouth+grammys+twitter.

Uw PCamRefID implementeren

Nadat u een PCamRefID-tekenreeks heeft gemaakt, voegt u deze toe aan het einde van de Google Play Store-URL van het item na de partner-ID.

Als u bijvoorbeeld de Twitter-campagne voor het voor een Grammy genomineerde Smash Mouth-album bijhoudt, ziet uw URL er als volgt uit na toevoeging van de PCamRefID:

https://play.google.com/store/music/details/Smash_Mouth_Astro_Lounge_Part_Two?id=A115TAR2K16&PAffiliateId=0000xyz&PCamRefID=smash+mouth+grammys+twitter

Opmerking: De partner-ID (0000xyz) is cursief, terwijl de aangepaste PCamRefID (smash+mouth+grammys+twitter) vetgedrukt is.