Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Vi börjar tillämpa krav på samtyckeshantering i Googles utgivarprodukter för sökannonser den 1 februari 2024

15 december 2023

I augusti 2023 meddelade vi att vi kräver att partners som använder våra utgivarprodukter för sökannonser (AdSense for Search, AdSense for Domains och programmerbar sökmotor) använder en certifierad plattform för samtyckeshantering (CMP) som är integrerad med IAB Europes Transparency and Consent Framework (TCF) när de visar annonser för användare i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) eller Förenade kungariket. Se listan över Google-certifierade CMP:er.

Vi har tidigare meddelat att detta krav börjar tillämpas den 16 januari 2024. Vi vill nu informera om att kravet träder i kraft den 1 februari 2024 och att vi ger våra partners ytterligare ett verktyg för att visa annonser i särskilda situationer då samtycke saknas. Vi arbetar sedan november 2023 med att fasa ut visningen av anpassade annonser.

När kravet börjar tillämpas gäller följande när du skickar en annonsbegäran för EES eller Förenade kungariket till våra utgivarprodukter för sökannonser och inte använder en Google-certifierad CMP som är integrerad med TCF: För att visa annonser måste du implementera en ny parameter i annonsbegäran som anger att du vill tillåta annonser som använder en cookie för ogiltig trafik och lokal lagring för trafik både med och utan samtycke. Våra partners är juridiskt ansvariga för verktygen de använder för att inhämta samtycke, däribland samtycke till användning av cookies och lokal lagring i onlineannonsering. Implementeringen av denna parameter är valfri. Ta hänsyn till juridiska råd, relevanta förordningar och tillämplig vägledning från regleringsorgan när du överväger om du ska implementera parametern. Du kan läsa mer om hur du implementerar den nya parametern ivt via webbplatsen för Anpassade AdSense for Search-annonser för webbutvecklare från och med den 10 januari 2024.

Partners som väljer att implementera den nya parametern i stället för en Google-certifierad CMP som är integrerad med TCF kan få minskade annonsintäkter från EES och Förenade kungariket. Om varken en Google-certifierad CMP som är integrerad med TCF eller den nya parametern används visas inga annonser via våra utgivarprodukter för sökannonser. Om du väljer att implementera en Google-certifierad TCF CMP kan du läsa om Utgivarintegrering med IAB TCF v2.0 för att ta reda på vilka TCF-syften vi förlitar oss på.

Kravet träder i kraft den 1 februari 2024 på en mindre andel av trafiken i EES och Förenade kungariket. Det tillämpas fullt ut på all trafik i EES och Förenade kungariket från och med slutet av februari 2024. Se till att du implementerar en Google-certifierad CMP som har integrerats med TCF före den 1 februari 2024 för att undvika att din intäktsgenerering påverkas negativt.

Precis som tidigare vägleder vi dig i förberedelserna inför de nya kraven. Mer information, bland annat en fullständig lista över Google-certifierade CMP:er, finns i Googles nya krav på samtyckeshantering för annonsvisning i EES och Förenade kungariket (för utgivare).