Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Nieuw beoordelingsproces voor onlangs gekoppelde apps

19 februari 2021

Vanaf maart 2021 introduceren we een nieuw proces voor de beoordeling en goedkeuring van apps die onlangs aan een appstore zijn gekoppeld.

Alle nieuwe apps die na mei 2021 aan een ondersteunde appstore worden gekoppeld, moeten worden beoordeeld en goedgekeurd, zodat we inzicht krijgen in de bron ervan. De advertentieweergave blijft beperkt totdat de beoordeling is voltooid en de app is goedgekeurd.

Nieuwe apps moeten een vermelding hebben en zijn gekoppeld aan een ondersteunde appstore om te worden goedgekeurd en de limiet voor advertentieweergave te verwijderen. Nieuwe apps die niet in een ondersteunde appstore worden vermeld, kunnen niet worden beoordeeld. Als u een app wilt laten beoordelen en in aanmerking wilt laten komen voor goedkeuring, zorg er dan voor dat de app een vermelding heeft en is gekoppeld aan een ondersteunde appstore.

Dit nieuwe proces wordt geleidelijk uitgerold in 2021.

Alle apps waarmee inkomsten worden gegenereerd, moeten uiteindelijk een vermelding hebben en aan een ondersteunde appstore zijn gekoppeld. We raden u aan om uw apps te koppelen zodra ze worden weergegeven. Vervolgens dient u ze in voor beoordeling om onderbrekingen bij het genereren van inkomsten te voorkomen.

Het beoordelingsproces

Dit proces maakt deel uit van de standaard beoordelingsprocedure voor nieuwe AdMob-apps. Tijdens de beoordeling is de advertentieweergave beperkt voor apps. Een beoordeling neemt meestal 24 tot 48 uur in beslag. In sommige gevallen kan het proces langer duren.

U ontvangt een e-mail zodra de beoordeling is afgerond, ongeacht of uw app is goedgekeurd of niet. U kunt de status van de app-beoordeling ook controleren in het gedeelte Alle apps door in de zijbalk op Apps te klikken. Daarna klikt u op Alle apps bekijken

Als een app wordt goedgekeurd, wordt de limiet voor advertentieweergave opgeheven. Als een app niet is goedgekeurd, is volledige advertentieweergave in de app niet mogelijk. U kunt de app opnieuw indienen voor beoordeling nadat eventuele problemen die zijn gemarkeerd in het Beleidscentrum zijn opgelost. Als u een app die niet is goedgekeurd niet wilt aanpassen, kunt u de app verbergen in het gedeelte Alle apps

Meer informatie over hoe u een app instelt in AdMob of hoe u een bestaande app koppelt aan een appstore